Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chyba nové paměťové karty EMTEC SDHC 4G.

Od: terulinka1111* odpovědí: 8 změna:

Ahoj, po přečtení odpovědí na téma "Chyba paměťové karty" jsem novou kartu Emtec SDHC 4G naformátoval

- po předchozí radě pana Mavericka již monitor nezhasíná - a pak i vyčistil kontakty. Přesto po vložení nové karty

- včera večer jsem jí vybalil - hlásí kompakt CANON "Chyba paměťové karty" přesto, že dalších 6 karet

(které jsem nikdy neformátoval ani nečistil kontakty) fungují OK.

Předpokládám, že po pečlivém vyčištění kontaktů čistým benzínem a pak i Čikuli-m nikdo neporadíte vyčistit kontakty

"jemným drátěným kartáčem"!?!

Takže milý Mavericku (i přes Váš případný marný nesouhlas jsem si Vás zvolil strážným andělem své blbosti)

poraďte další krok, zkušební uložení 8 CD Alan Parson´s Project na vzdorovitou kartu a jejich náhodné přehrávání

funguje perfektně!

Hezký den - a šťastný Nový rok 10 všem.*slunce* A propos, doporučuji pro dobrou náladu poslechnout

cokoliv od APP, není to žádný HardRock pro stárnoucí rockery, ale ze středoproudového popíku

je to lahoda na duši do nového roku.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ta karta ti jede nebo nejede nebo jede jen někde? Jak to s ní vlastně je?

terulinka1111*
hodnocení

V kompu funguje, nahrál jsem na ní 8 CD - všechno jde přehrát normálně.

Dám jí do kompaktu CANON - "chyba paměťové karty".

Ačkoliv byla zatavená v plastu, na základě odpovědí někomu jinému jsem jí vyčistil kontakty,

ale zbytečně. Hned nato cpu do CANONu dalších všech-možnejch různejch 6 karet, každá jiná velikost,

každá jiný výrobce - všechny v tom foťáku fungují. Čili v kompu - nahrávat na ní OK, formátovat ji OK,

ve foťáku nejde použít. Teď jsem od souseda přinesl starší MINULTU Z 1, píše Unable to used card,

nemůže použít kartu.

Prosím nesměj se mojí blbosti, asi jsem koupil plně funkční kartu se skrytým kódem od výrobce BASF -

- používat na cokoliv kromě digitálního foťáku.

Mezitím, co to píšu, jsem kartu podruhé naformátoval, CDčka zmizely, volná místo je 4G, ve foťáku -

- v obou foťákách - nefunguje.

Podporuje foťák SDHC karty? Umí i takto velké? Některé starší foťáky uměly jenom SD a do velikosti 2 GB.

Na jaký formát je karta naformátovaná - FAT16, FAT32, NTFS? Zvolit to lze při formátování karty.

doplněno 30.12.09 15:49:

P.S. FAT16 to při této kapacitě karty určitě nebude.

terulinka1111*
hodnocení

Ahoj - vše nejlepší do Nového roku 10 - po dlouhém hledání jsem našel zapadlý manuál - tam píší, že

foťák CANON PowerShot A530 je odzkoušený do kapacity karet 2G, cituji :

. . . s kartami větší kapacity MOŽNÁ nebude pracovat . . . . takže děkuju za Tvou radu,

jsi šikovnej, mě to bez nalezení manuálu nenapadlo, přestože je to 3 roky starej (tedy novej) foťák,

myslel jsem, že bude postavenej na větší kapacitu SD.

Díky ještě jednou, k Tvé radě "na jaký formát je karta naformátovaná FAT 16 blabla!?!?" se radši

a se studem nebudu vyjadřovat, ale jsem rád, že je tu spousta šikovnejch a hlavně ochotnejch lidí, který

neotráví ani takovej neznalec PC jako jsem já. Měj se hezky, děkuju.:D

POZN. Jen o jeden stupeň větší foťák - CANON PowerShot A580 - už si s kartou 4G poradil hravě.

No pak je nasnadě, že foťák tuto kartu prostě nepodporuje. Ať již z důvodu jejího výrobce, velikosti či použité technologie. Pokud nepomůže upgrade firmware fotoaparátu, tak nic.

terulinka1111*
hodnocení

Ahoj - vše nejlepší do Nového roku 10 - po dlouhém hledání jsem našel zapadlý manuál - tam píší, že

foťák CANON PowerShot A530 je odzkoušený do kapacity karet 2G, cituji :

. . . s kartami větší kapacity MOŽNÁ nebude pracovat . . . . takže děkuju za Tvou radu . . . . .

stejně jako kolegovi, kterýmu jsem odpovídal před chvílí, děkuju a přeju šťastný Nový rok 10.

K Tvé radě - "upgrade firmware" - teď jsem si našel na WIKI, co je firmware, ale nemám tucha, jak na to,

nabízí se elegantní řešení (to píše pitomec co něco konkrétního neumí) - kartu 4G použiju

na zazálohování fotek v kompu - to je vlastně jediné bohatství, co mám v počítači (kromě legálních

Vist, Vistů, Visty?) - a ve foťáku zůstane stará dobrá 1G. DĚKUJU!

Zkus se poptat na telefonické podpoře:

canon.cz/...

hodnocení

0x

Tož jsem zde a doháním resty, ale kolegové se vás ujali ;)

Na SDHC opravdu pozor, neplatí to jen u foťáku, ale třeba i u telefonů, MP3 přehrávačů atd. Pokud chcete větší kartu tak si v tomto případě buď zkuste aktualizovat FW, případně nechtě od výrobce a nebo kupte obyčejnou SD kartu, tedy nejlépe do 2GB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]