Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

SCSI/RAID Host Controller - ovladače

Od: pravdomluvny* odpovědí: 15 změna:

Zdravím. Přidal jsem do počítače do PCI slotu kartu s 4+1 USBéčky. Ale vybaflo to na mmě , že je problém s řadičem a že zařízení nebude pracovat správně. Ovladač se nazdařilo nainstalovat ani z CD co bylo u karty, ani s CD od MB. Poradíte, jak postupovat?

ID zákl. desky: 10/27/2005-SiS-761GX-6A7IDFKCC-00, čipová sada: SiS 761, AMD Hammer

Win XP SP2

SCSI/RAID Host Controller - ovladače

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

1jara*
hodnocení

2x

Dobrý den, zdřejmně budete muset znova nainstalovat řadiče USB + instalace software.

pravdomluvny*
hodnocení

Mě by spíš pomohlo kdybys věděl kde vzít ovladače pro ten řadič.

jirbar*

U našeho MB byl nějaký soubor na instalačním CD, z něj se na disketu nějaké řadiče nakopírovaly na disketu a musely se myslím přes F6instalovat při instalaci XP.

pravdomluvny*
hodnocení

Hmm, tak to je s odpuštěním pěkná prasečina :) Nehodlám kvůli tomu přeinstalovávat systém. Ale dík za zájem o můj problém a snahu pomoci.

perda*
hodnocení

2x

Drivery k desce jsem našel zde: xpdrivers.es/sis-/...

chlamak*

driversdown.com/...

Zamer se na highpoint nebo adaptec SCSI RAID drivery. Pokut to ma SCSI sbernici, tak malokdy si win poradi se sbernici sam.

pravdomluvny*
hodnocení

To chlamak: Deska je Noname, nic jsem na ní nenašel a Everest jen to ID. Už jsem to konzultoval s kámošem v prodejně PC a říkal totéž co Ty. Že s tím má Win prostě problém. Prý kdyby tam byl SP3 tak snad v něm nějaké ovladače jsou. Ale já tam SP3 nechci z jiných důvodů. Zajímavé je, že na mém compu (Win XP Pro SP1) , MB: MSI KM4M - L, ta karta jede. Z počátku to taky psalo nějaký problém, ale pak jsem ji šoupnuj do druhého PCI slotu a tam jela už bez problémů. Momentálně to odnesu kamarádovi, ať se s tím popere on :) Díky za pomoc.

chlamak*

Co je to za desku? Namuzu ji podle ID najit. ASUS?

pravdomluvny*
hodnocení

Já mám CD s ovladači na MB, ale mě jde o ovladače na řadič na té kartě PCI / USB. Tedy alespoň jsem to takhle pochopil, že ten řadič je tam. Ale taky díky.

doplněno 29.12.09 14:48:

( pro perdu)

chlamak*

Tak asi to nechapu uplne.. ja jsem sosnul ovladac k adaptecu a vypada to ted takhle:

upload.uvadi.cz/...

pravdomluvny*
hodnocení

Dík, tak já to tedy ještě prubnu taky s tím Adaptecem...

doplněno 29.12.09 15:14:

Tak asi nejsem tak šikovný jako Ty..:) Jedu s tím k doktorovi . Díky za pokus o pomoc.

chlamak*

Zrovna sikovny se necitim byt.. Snad jsem mel jenom stesti ze jsem sosnul ten spravny driver... ;)

jirbar*
hodnocení

0x

Nevím zda toto má něco společného s Tvým problémem, ale já kvůli SATA HDD prakticky postupoval dle tohoto

jiribrejcha.net/...

Příspěvek od Kuby

forum.fotografovani.cz/...

pravdomluvny*
hodnocení

Taky Ti děkuji. Kamarád to odsoudil k reinstalaci systému. Tak zítra napíšu, jak to dopadlo. Windows jsou mi stále větší záhadou :) Už by měl někdo vymyslet nějaký pořádný systém.

pravdomluvny*
hodnocení

Problém byl vyřešen přeinstalací opračního systému na Win XP pro SP3 a novou instalací potřebných ovladačů. Děkuji všem za rady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]