Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Internet explorer 10

Od: david6464 odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, mám menší dotaz - od Vánoc mám nový počítač a s ním Windows 8. Chtěl jsem používat jako výchozí prohlížeč jako posledních asi 6 let Firefox nebo Operu, ale dočetl jsem se, že momentálně nejbezpečnější a nejrychlejší je (kupodivu) Internet Explorer. Co se týče té rychlosti - tak při srovnání s ostatními prohlížeči, co jsem zkusmo stáhnul - opravdu to má nejrychlejší start i surfování. Takže jsem si na něj i zvykl.

Na co si ale nemůžu zvyknou je to, že dost videí (např. videoarchivy televizí) i obrázků (!) na často běžných stránkách se vůbec nezobrazuje a vyzývá mě to k instalaci Flash playeru atd. Přitom toto prý má nejnovější Explorer integrované a ani mi nejde ten flash player eventuelně doinstalovat. Nevíte, zda je to normální? Protože mít na liště ještě Firefox jen kvůli některým stránkám je docela protivné, kor když dopředu nevím, kde mi to zase nebude fungovat. Co s tím? Máte to taky tak? Díky za podněty a rady... David.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

david6464
hodnocení

Ještě dodávám, že prohlížeč používám klasicky přes plochu, nikoli přes to "metro"...

praivo*
hodnocení

0x

Když víš, kam nechodit, a máš antivir, případně firewall, klidně si nainstaluj Firefox/Operu (ale ne Google Chrome), ničeho se bát nemusíš.

doplněno 04.03.13 14:44:

IE je podle mne pořád stejně nepoužitelný.

david6464
hodnocení

(Google chrome určitě nechci, protože je to prý takový slídil)... Ten Firefox event. Opera mi celé roky vyhovovaly (Firefox asi nejvíc). Nicméně ten IE 10 se opravdu spouští rychleji a dle správce úloh i nejmíň zatěžuje počítač... Podle nějakých čerstvých testů vyšel i jako nejbezpečnější... Proto bych ho rád používal dál, ovšem ta videa a obrázky mě fakt štvou, opravdu s tím nejde nic dělat a je chyba někde jinde nebo dělám něco špatně já? Pokud to nejde takto vyřešit, asi opravdu zvážím jiný prohlížeč...

majorka*

Taky používám IE 10 a docela mi vyhovuje,videa jedou úplně v poho všechna i z archivu ČT,jen nedávno jsem zjistila,že mi nenačte jeden obrázek (uprostřed se točí kolečko a nic),ostatní prohlížeče načtou bez problémů,ale to je snad jediný problém, a hlavně mám tenhle prohlížeč kvůli streamům přes Sopcast,kam se dostaneš jedině přes IE. Mám Win 7.

tom11
hodnocení

0x

Nainstaloval bych si VLC media player,a máte klid.

praivo*

Co ten má společného s internetovým prohlížečem?

doplněno 04.03.13 20:54:

Ano přečetl, řeč je o Adobe Flash Playeru.

tom11

no přečetl jste si celou otázku o těch videích?

dzordz*
hodnocení

0x

Dnes možná nejbezpečnější a nejrychlejší je. Za půl roku už nebude (viz uvedení IE9). Leda by někdo v Microsoftu dostal rozum a začal s tím něco dělat.

To, co popisujete, jsem u něj nějak nepozoroval. Zato se mi ukrutně rozbíjelo zvýrazňování prvků, které se jednou zvýraznily při najetí myší, ovšem při sjetí se neztmavily, takže jedním přejetím přes odkazy bylo zvýrazněné celé menu, odkazy, všechno :)

david6464
hodnocení

Tak už jsem asi problém definitivně vyřešil - bylo to tím, že tam je od počátku nastavené jakési filtrování "Active X". Nechávám ho zapnuté, ale pokud u každé jednotlivé stránky ho jedním klikem ve vyhledávací liště (je tam takový modrý kroužek) pro stránku povolím, funguje tam veškeré zobrazování jak má a napořád.

Každopádně díky za odpovědi. Zatím tedy budu používat IE10 jako výchozí prohlížeč, běhá opravdu rychle a po letech překvapil, protože vždycky jsem ho měl v počítači jen na to, abych přes něj stahnul hned po instalaci prohlížeč jiný. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]