Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Když blbne net, seká se počítač

Od: deliqus* odpovědí: 10 změna:

Zdravím, už nevím kam se obrátit, mám docela velký problém, když mi blbne internet a to jako často, tak se mi nehorázně seká počítač. Přesto že procesy nepřibývají a počítač taky nějak moc nepracuje, ale strašně se seká, vůbec to nechápu. Nevíte čím to může být prosím?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lordslayer*
hodnocení

0x

Jaké máte PC, jaký systém, jaké další procesy vám běží? Jaký internet?

deliqus*
hodnocení

2Ghz, 2G RAM, Visty, internet 2MB/s už dost dlouho

lordslayer*

Zkuste odpovědět ješte jednou a podrobněji. Např. rychlost vašeho internetu je informace úplně k ničemu. Jakým způsobem jste připojen a jak to máte ve vistách nastaveno. 32b x 64b visty? Co ty procesy? Dost možná vám to dělá právě nějaký program či vir.

deliqus*
hodnocení

Internet mám adsl, normál modem, připojen přes usb kabel :), Visty mám 32bitové, ty procesy nevím co mám k tomu napsat mám jich tu pořád kolem 60 jen když spustím počítač. Ale taky si myslím, že to dělá nějaký program nebo vir, ale nod32 ani avast mi nic nenajde :(

lordslayer*
hodnocení

0x

Takže, když se odpojíte úplně od internetu, tak se vám to seká, nebo ty potíže nastávají jen při aktivním připojení (byť špatně fungujícím)?

deliqus*
hodnocení

Když ho odpojím, tak je to v pohodě, ale jakmile je zapojený a blbne ( a pokouší se stále připojit ) , tak se to nehorázně seká. Pokud jde internet v pořádku, tak počítač se také neseká. :)

lordslayer*
hodnocení

0x

A máte na modemu aktuální ovladače?

troja*
hodnocení

0x

Skutečně je potřeba znát značku modemu (zyxel č..., Well ... aj). Druh připojení a rovněž poskytovatele upřesnit. 2M snad už nikdo nemá. Běžné je 8, ale většinou to chotí na 6 - 6,2. Pokud po odpojení internetu PC je v pohodě, tak je třeba prověřit spojení. Spuštěné procesy (až 60) , jde o to co v tom je a zda tam skutečně nejsou viry.

Jako první bych projel PC CCleanerem a zkontroloval počet programů při startu (8 - 12). Možná, že by to chtělo defragmentaci a pak hlavně obrátit se na poskytovatele internetového připojení.

Tak třeba adsl od O2 má 2 tarify jeden 8 a druhý 16, ale to nejsou rychlosti průměrné, ale max. Tedy ten kdo je daleko od ústředny má tarif 8 ale jede mu to třeba na 2 nebo 4 Mbit.

hodnocení

0x

Má ten modem možnost připojit se LAN kabelem? USB adsl modemy jsou hrozný a minimálně 50% lidí to dělá pěný bordel. Osobně bych ti doporučil buď ho zapojit přes LAN a nebo koupil jiný ADSL router a dál to přes LAN. Tim pádem v pc nebudeš instalovat ovladače modemu a jen nastavíš sít/nebo ji necháš automaticky

doplněno 22.12.09 17:17:

Jo předpokládal jsem že máš adsl, pokud ne tak to musíš upřesnit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]