Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hraju a sekne se počítač

Od: black* odpovědí: 6 změna:

Zdravím , mám takovej větší problém s hrama . Když hraju třeba Battlefield 3 nebo Medal of honor waifighter tak při nějaké akci se mi to sekne , sekne zvuk a jen to nechutně bzučí .. musím restartovat celej počítač , jinak to vypnout nejde . Dřív mi to nikdy nedělalo a hry běhaly bez problému , nevíte co s tím? Nějaký prográmek nebo něco.. Děkuju

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

axlik*
hodnocení

3x

Nejpravděpodobněji se přehřívá grafická karta, taky mi to dělalo když se mi přehřívala, zkontroluj jestli ti na ní fungují větráčky a jestli není moc zanesená prachem, to snižuje učinost chlazení. Řešení : Vysát všechen prach jemným nástavcem na vysavači, pak ti to půjde dobře ;)

mowla*

Axliku - nástavcem nééé... :-D

Chlupatý nástavce mohou vytvářšt statický náboj - a není moc jednodušších způsobů, jak zničit HW, než mu ´šlehnout´... ;)

Bez nástavce, nepřejíždět po desce/kách... Ventilátory před vysáváním zablokovat (mohou se utočit)... A bacha na vysátí propojek na jumperech...;)

Jinak máš pravdu - za tohle může buďto grafika, nebo RAM...

doplněno 08.12.12 22:07:

No jo - já ´potkal´ i vysátou propojku... A pak hledání - odkud...

´Vysavačem´ odpálených desek několik... Nejhezčí fórek byl, když jedna účetní ´vytuhávala´ počítač - kdokoli jiný mohl pracovat jak dlouho chtěl, jakmile sedla ke klávesnici ona, do pěti minut vytuh´... Když jsme to pak zkoušeli, ´házela´ jiskry cca 4 cm, na zámeček kisny... Umělohmotný spodní prádlo měla... Pěkný... *smich*

axlik*

Já tím chlupatým vysávám chladiče běžně, chladič nemá nic moc společného s elektronikou, zakrývá mi celou kartu, čili se ničeho elektrického nedotknu.

Desky vysávám tak, že nad nimi přejíždím tím zúženým nástavcem :) myslel jsem vysát chladič, né desku :) jinak jumpery mi to nikdy nevysálo, mám problém je občas odpojit natož aby mi je odpojil vysavač :D

black*
hodnocení

Dobře , vyzkouším .. Děkuju :)

Jo, vyzkoušej. Já když vysávám, občas dostanu od hubice pořádnou šlehu. Taky můžeš vyhlásit soutěž o nejrychleji se točící větrák poháněný vysavačem. *zed*

Prach se zásadně VYFOUKÁVÁ. Pokud tedy nebudeme brát na zřetel statickou elektřinu, tak je to daleko efektivnější způsob, než vysávání.

axlik*

PC takle vysávám už 7 let a nikdy jsem nic nezničil..Takže tak..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]