Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nezvyklé sekání PC

Od: falvick odpovědí: 8 změna:

Dobrý den

Mám problém se svým notebookem Acer aspire 5715Z. Občas se mi začne sekat a to tak že se na pár sekund spomalí úplně všechno. Nejlépe je to vidět při přehrávání hudby nebo videa. Obraz, zvuk, pohyb myši zkrátka všechno se na pár vteřin spomalý. Tohle má za následek i zpožďování hodin. Většinou stačí restartovat a vše nějaký čas funguje normálně. Procesor není niak nezvykle vytížen, nepřehřívá se, zkoušel jsem instalaci ovladačů snad do všeho a bez výsledně. Nedávno jsem nainstaloval windows 7 a doufal jsem že problém zmizí ale nezmizel. Proto vás prosím o radu, co by tohle mohlo způsobovat a jak to opravit? Předem děkuji za odpověď.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pepyk93*
hodnocení

0x

Nemůže to být způsobeno nějakým virem či jiným svinstvem v notebooku?

Zkusil bych ho projet Eset online scanerem : eset.cz/... popřípadně jinými programy (Malware bytes...apod). ;)

falvick
hodnocení

NOD používám běžně a pravidelně projíždím programem search&destroy. V tom problém nebude.

pepyk93*
hodnocení

0x

To už mě jenom napadá,kolik má volného místa na HDD?

Neběží něco zbytečného v pozadí?

falvick
hodnocení

aktuálně 11 GB volného na disku s OS. Vypínat všechno zbytečný co běží na pozadí jsem zkoušel. Ono se to sekání objevuje sporadicky od zapnutí systému po dobu než jej restartuji a neřekl bych že je to ovlivněno nějakou aplikací.

pepyk93*
hodnocení

0x

Už mě toho moc nenapadá...*nevi*

Co takhle slabá RAMka (už střílím od boku...)?

hodnocení

0x

Jestli tam máš opravdu 1GB ram jak jsem našel v popisu tak je dost možný pokud toho běží více, že se to seká :)

vasa*
hodnocení

0x

Ahoj, mám stejný problém. Na pár sekund se vše zastaví. Pak se zase vše rozběhne jako by se nic nestalo. Někdy se sekne i 6x za 30 min a to mám puštěný třeba jen film nebo hudbu. Nedá se tak ani sosat z netu. Přeinstaloval jsem ovladače, provedl čištění pc, antivir norton nic nenašel. Jsem také zoufalej. Snad by pomohlo koupit jiný pc.

falvick
hodnocení

Po formátu disku a nainstalování všeho znova jsem doufal že to bude lepší ale není. Ve windows 7 se to častěji projevuje jako takové praskání v repráku. čas se spomaluje celkem dost, zhruba 18 sekund za 50. Nekdo mi radil reinstalaci biosu ale tomuto kroku bych se rád vyhl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]