Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obrysy na obrázcích a filmech

Od: barbakan* odpovědí: 4 změna:

Zdravím.

Mám problém s monitorem a nevím si rady a proto bych chtěl poprosit někoho z vás,co tomu rozumí.

Jedná se o nějaké obrysy jak na fotkách,obrázcích či při prohlížení filmu.Pokud je obrázek malý,zdá se mi rozmazaný.Zkoušel jsem upravit rozlišení,změnil frekvenci a buhužel žádná náprava.

Děkuji za radu

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

2x
Dobrý den,
pokud jde o klasický monitor (CRT) a obraz je opravdu "rozmazaný", může to být porucha v ostřicích obvodech obrazovky, tam jsou dost vysoká napětí, takže snadno něco odejde. Pořiďte si nějaký diagnostický obrazec (jako býval "monoskop" na televizi a na něm si to ověřte. (Lze najít na netu někde pod hesly diagnostika minitoru Bude-li závada hrubá, najde ji nejbližší radioamatér s voltmetrem. Sám to nezkoušejte, pro necvičené jsou ta napětí nebezpečná.
Pokud má obraz spíš zdůrazněné svislé kontury, hledala bych to spíš v
kabelu nebo vstupních obvodech monitoru.

sondaw*
hodnocení

0x

Můžeš sem dát screen, co přesně ti to dělá?

barbakan*
hodnocení

Budu vypadat jako hlupák,ale budiž. Co to je ten screen?!

Prostě sejmout obraz obrazovky a vložit ho sem. Provede se to klávesou PrtScr, tím se ti obsah obrazovky vloží do paměti počítače. Pak otevřeš třeba Malování a dáš Vložit. Tím se ti vloží ten obrázek do Malování. uložíš ho dáš sem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]