Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvýšení dosahu Wi-Fi

Od: ahojrbno* odpovědí: 15 změna:

Ahoj :)

Minule jsem sem psal k vůli problému se stahováním. Ten jsem sice nevyřešil ,ale už vim čím to je.

Místo 3 zařízení je u nás teď připojeno 5 a jak je vidět router to nestíhá. Když odpojim od interneru tablet a dva mobily tak stahuju cajk. A proto moje otázka: Jak mohu zvýšit kvalitu Wi-Fi signálu? Existuje nějaký domácí způsob?

Slyšel jsem že zabírá přidělat na anténku kus mědi. Nebo si musim koupit lepší anténku? Existuej taky USB wifi anténka.

Tu bych dal do NTB a chytala by víc signálu. Ale funguje to? Jak teda zvýšim kvalitu a dosah signálu pokud možno po domácku?

Tato je můj adept: czc.cz/...

Dík za rady :)

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bruk600*
hodnocení

0x

Dobrý den, na vaše AP zařízení bych zkusil dát anténku s vyšší ziskovostí. Zatím tam asi máte toto:

nejnizsi-ceny.cz/...

tak bych zkusil toto:

aukro.cz/...

ahojrbno*
hodnocení

bruk600*

Tyto aparátky, které jste si našel jsou vlastně samostatné síťové karty a nevím jistě, zda ta na tom aparátu anténka nemá stejnou ziskovost jako vaše integrovaná v NB. Další problém by mohl nastat při nastavování dalšího síťového připojení a zakazování stávajícího, který je integrovaný.

doplněno 01.02.15 19:14:

Ještě mám dotaz, jakou sílu signálu vám píše systém na NB? Pokud je síla signálu dobrá, tak vám výměna antén nepomůže. Spíše bych se pak podíval na to proč AP není schopno obhospodařit 5 připojených zřízení, protože to by normálně mělo zvládat.

ahojrbno*
hodnocení

no a nešla by nastavit priorita wifi? pokud ano jak se to dělá?

mirex*
hodnocení

0x

Tato "anténa"Ubiquity by tvůj problém se signálem vyřešila. Ovšem, není za hubičku.

ahojrbno*
hodnocení

:D Několik těchto AP máme ve škole, a za přítomnosti učitele informatiky, se 40 žáku připojilo se svými tablety na jeden tento router a koukalo se na HD videa a bezproblému... Je to fakt dělo..

Jinak pro tazatele: Napište nám, co máte za wifi router, protože u velké části z nich nejde anténa ani odmontovat. Pak pomalá rychlost internetu nemusí mít nic společného s kvalitou či sílou signálu, může být slabý router, či pomalé připojení, co na více zařízení najdenou prostě nestačí... Já mám připojení 300 - 500 kB/s a při 3 strojích co stahují už je to opravdu hodně znát...

hodnocení

0x

Ako prijímate signál do routera? Každý router ma svoju kapacitu prenosu a všetky zariadenia vám ju vyčerpaju,ak si date silnejšie antenu,tak to aj tak bude na úkor iných zariadení.Skôr by som to riešil kablovým prepojením,alebo ešte jednu wifi nedostupnú pre všetky zariadenia v dome.

ahojrbno*
hodnocení

no a když bych vyměnil anténku tak bych zvýšil výkon wifi a jak bych pak přidělil důležitost jednotlivých zařízení?

na mobilu může bejt klidně pomalej net to mi nevadí ale hlavně ten notebook :D

a co říkáte na tuhle: mironet.cz/...

Ale vy tými anténkami do PC nezvyšujete výkon routeru.

ahojrbno*
hodnocení

a nešla by nějak nastavit priorita wifi?

Šla, některé wifi to umí, jen nám musíte napsat co máte...

hodnocení

0x

Šmarjá, copak "výkon antény" může ovlivnit datový tok?

To jsem se snažil vysvětlit...

applehelp*
hodnocení

0x

Zkusil bych koupit toto - alza.cz/...

Od té doby co tento router máme doma, nemusíme se omezovat jako , že já musím jít blíže, protože se to nechce načíst :D

A navíc má funkci Repeater takže můžete opakovat už zavedený wifi signál a nemusíte po bytě/domě tahat kabely.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]