Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odebrat flešku

Od: vit* odpovědí: 9 změna:

Nějakým způsobem se mi stalo že po vložení flešky se v hlavním panelu u hodin nezobrazí ikonka pro bezpečné odebrání. Postupuji tak že zavřu všechny úlohy, po případě ještě i vypnu notebook a odeberu flešku potom. Může mi někdo poradit řešení? Mám obavy abych něco nezkazil. Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

perda*
hodnocení

0x

Co máš za OS? Pokud XP pak zkus: Pravé tlačítko na lištu hlavního panelu -> Vlastnosti -> Skrýt neaktivní ikony - vedle tlačítko Vlastní a tam po připojení flashky zkus najít Bezpečně odebrat hardware. Je tam?

Předpokládám, že není jen skrytý za dvojitou šipkou u hodin. ;)

vit*
hodnocení

Ano je tam s uvedením "skrýt pokud není aktivní". Ale co dál nevím,

vit*
hodnocení

Ještě skutečně mám Windows XP home ed.

perda*

Tak ta ikona bude jen skrytá - jak jsem psal, klikni na dvojitou šipku u hodin a otevřou se Ti všechny ikony. Viz. obrázek:

Jak odebrat flešku
vit*
hodnocení

No právě tam také není, dříve tam byla musel jsem je vždy při odebírání vysunovat. Proto si nevím rady. Díky za váš čas,

perda*

Tady se to řešilo, vyzkoušej postupy jak píšou, nebudu to sem celé kopírovat:

jnp.zive.cz/Porad/...

doplněno 16.12.09 11:37:

Edit: Zkus ještě "Skrýt, pokud není aktivní"změnit na "Zobrazovat vždy"

vit*
hodnocení

Nepomohlo, problém bude asi hlubší. Děkuji za vaši ochotu, pokusím se prostudovat dle vašeho odkazu. Moc díků.

rv*
hodnocení

0x

Nedělejte si s tím starosti. Po případném zápisu počkejte, až kontrolní ledka přestane blikat a flešku klidně vytáhněte. Zpožděný zápis asi stejně nemáte zapnutý a to odpojování zařízení je zdlouhavé/nepohodlné.

hansz7*

Ano i tak to lze *frajer* ale pozor,například můj ext.hdd pokud se odpojí ve winxp natvrdo nelze v linuxu standartně namountovat*klik*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]