Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ram ddr sdram pc3200

Od: jaromir83* odpovědí: 6 změna:

jsou pls nové základní desky (pro čtyřjádra a dvě grafiky) kompatibilní s 1GB DDR SDRAM PC3200 RAMkou?

prodávám starý komp a přemýšlím jestli si mám RAM z něj nechat do noveho PC nebo prodat.

dík

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

milanho*
hodnocení

0x

Podle mě(mohu se plést) Nejde jelikož DDR mají pouze 184 pinů a nové desky jsou pouze pro ddr3 možná ddr2 které mají 240 pinů

brunclik*
hodnocení

0x

Ne, dnes se používají paměti DDR3 a do slotů pro ně DDR nenarveš (ani do předchozích DDR2).

jaromir83*
hodnocení

UPDATE

a šla by mi ta paměť prosím do této základní desky
asus.com/...

? dík

brunclik*
hodnocení

0x

Deska má v oddíle specifikace uvedeno DDR2. Takže ne.

jaromir83*
hodnocení

DDR2 je lepší/horší levnější/dražší než ta moje RAM pls? ď

brunclik*
hodnocení

0x

DDR2 jsou nástupcem DDR, jsou "lepší", rychlejší. Co se týká ceny, všeobecně platí, že DDR2 jsou levnější než DDR. Asi proto, že DDR jsou staré, už se nevyrábějí a doprodávají se zásoby. Možná i proto, že jejich cena po vyrobení byla vyšší než u pozdějších DDR2 a tedy i přes slevy jsou dražší. Konkrétně ceny si najdi v obchodech, Alza, CZC nebo jiné. Zhruba bych řekl, že DDR stojí tak 500-600 Kč za GB, DDR2 300-400 za GB. Ale je to jen zhruba.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]