Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím vytvořit ISO HDD?

Od: mashynka* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den. Slyšel jsem, že existují nějaké možnosti, jak si vytvořit obraz(ISO) disku(nebo jeho části), kde je nainstalován systém. To se prý potom dá využít při havárii systému a nutnosti přeinstalování. Můj syn si koupil notebook, na kterém je něco
takového, protože k němu nedostal žádné instalační CD, ale po prvním zapnutí notebooku doma, si to samo nainstalovalo systém,
který je prý v ISO na skryté části disku. Také je prý možné si připravit(upravit) instalační CD/DVD, na kterém pak jsou jen mnou požadované součásti systému - Windows. Můj dotaz tedy je, jestli se dá nějak ten skrytý instalační soubor v notebooku zviditelnit a zkopírovat jinam, mimo notebook? Druhý dotaz je, jaký software je potřeba k vytvoření vlastního instalačního CD pro Windows a zda existuje freeware? A poslední dotaz se týká možnosti a použitého software pro vytvoření ISO systému, včetně nainstalovaných programů na disku? Používám rozdělený HDD a systém mám na jiné části, než programy?! Prosím tedy o rady. Děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Já osobně používám na vytvoření záloh systému Acronis True Image, pravda není free, ale zas tak drahý není a funguje naprosto dokonale. Dělá mě automaticky zálohu a když se chystám dělat s compem nějaký alotria, tak si nejdřív udělám obraz disku a potom spustím Try&Decide a můžu dělat co se mi zlíbí. Když náhodou něco nevyjde a systém si nabořím, tak obnovení ze zálohy je otázka půlhodiny.

juvla*
hodnocení

2x

Jestli je to Acer tak k tomu nic nedávají. Při prvním spouštění si to udělá obraz disku a uloží ho. V případě havárie obnovíte kombinací Alt-F10. Acronis True Image Home, Ghost ,není to ale free.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]