Nejste přihlášen/a.
Hodně stahuji z internetu hudbu a mp3ky. Jak můžu ale zjistit jestli tyto mp3 neobsahují nějaký malware ještě před tím než je spustím? Antivir je sice skvělá věc, jenže na ten se nedá 100% spolehnout, protože ten taky nenajde vše.
Četl jsem něco o nějakém trojanovi, který prochází všechny mp3 na disku a doplňuje do nic nějaký odkaz ze kterého se pak po spuštění mp3 stahuje do pc nějaký bordel.
Jak je možno se bránít? Je nějaká možnost ještě před spuštěním stažených mp3jek zjistit zda nejsou nakažené abych si nezaviroval pc?
A mužu se zeptat co používáte za antivir? Já mám avast a nevím jestli zrovna ten to odhalí.
Taky jde o to, že toho malwaru co napadá mp3 jakýmkoliv způsobem může být více.
Když čtu rady jak se bránit proti malwaru tak se většinou píše "nestahovat warez". Toto se taky snažím dodržovat a žádné nelegální programy ani nic nestahuji až na tu hudbu. Tu si bohužel nemůžu odpustit, jelikož pokud se mi něco líbí tak to podpořím, ale nerad kupuji něco co nesliším, proto si vždycky před koupí to cd poslechnu jestli stojí za to. A mít vše originál taky nejde. K tomu je ještě plno ruznych mixtapu a cd které autoři nabízejí zdarma + ještě dělám hudbu tak stahuji plno různých free samplů což jsou taky mp3.
Proto mě zajímá jak se bránit proti malwaru šířícího pomocí mp3 a jak si "nezavirovat" pc?
Myslim že to odhalil eset, ale jinak na noťasu mam avg a na většině pc avasta
Mp3 mají buď vir a nebo trojana:
viry.cz/...
já měl trojana
Proti virům jak se bránit? Antivir, firewall a hlavně otvírat soubory s rozumem
Pokud to dobře chápu, aspoň z té stránky viry.cz (ta druhá stránka je anglicky takže tomu nerozumím), tak ta blbost co se mi dostane do pc a do všech mp3jek mi doplní ten odkaz se mi tam dostane pomocí nějakého "špatného" kodeku?
(toho bych se pak asi nemusel bát, jelikož většinu souboru mi přehraje foobar a kmplayer, takže kodeky neinstaluji a kdyby mi vyskočila nějaká hláška na kodek pro stažení tak jej stejně nestahuji, jelikož o možnostech infikování pc pomocí falešných kodeků a programu vím.)
A pokud už je nějaká mp3 napadená a je v ní ten odkaz tak to funguje jen ve windows media playeru? Takže třeba ve foobaru se mi mp3 přehraje ale na žádný odkaz se nepřejde a nic se nebude stahovat?
Mohu ti poradit ještě něco, osobně cokoliv stáhnu do PC, tak před použitím kontroluji každý soubor nejen antivirem (přes kontextovou nabídku), ale stejně tak i s MalwareBytes Antimalware. Integruje se ti do kontextu pod pravé myšítko a můžeš si cokoliv, každý jednotlivý soubor hned zkontrolovat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.