Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Horká grafická karta a základová

Od: michalll* odpovědí: 8 změna:

Dneska jsem vyjímečně pustil PC bez bočního krytu a když jsem ho vypnul a chtěl odpojit HDD tak jsem zjistil, že graf i zaklad. karta je horká tak, že bych se o ni popálil, kdybych na tom ruku podržel (přesně chladiče na kartách) je to tak normální aby byly tak horké? Díky za radu

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krulis*
hodnocení

2x

Zkus změřit teploty a napiš je sem.

perda*
hodnocení

0x

Pokud máš funkční a čisté všechny chladiče a PC funguje normálně tak bych to neřešil.

Můžeš zkusit tento prográmek www.almico.com/sf/... jestli Ti ukáže teploty.

michalll*
hodnocení

No stáhl jsem tento prográmek:

stahuj.centrum.cz/...

a v průměru u všeho líta ta teplota cca 40-42 stupnu celsia tak to si myslím že je v poho ale nevyznám se třeba je to dost..Akorát u grafické karty to je 64 stupnů...

celp*

Teplota se může vyšplhat až k 90°C podle zatížení.Na pořádnou palbu je potřeba pořádnou grafiku(a nejen tu),ne kancelářský strojek.

perda*

Žádný problém s teplotou nemáš. ;)

Ta teplota není nijak extrémní. Pokud máš v bedně ventilátory vpředu nebo vzadu které nasávají resp. vyfukují vzduch do/z bedny, je nevhodné mít otevřenou. bočnici. Naruší se tím cirkulace vzduchu v bedně. To jen tak pro informaci.

ferda1954*

Z vašeho popisu jsem odvodil , že máte grafickou kartu bez ventilátoru a to je o něco horší než když ventilátorek má.Pak hraje roli i čistota mřížek u ventilátorů bedny.

colbi*
hodnocení

0x

navíc dnešní PC(BIOS) by měl v případě přehřátí PC vypnout

ale možná se pletu :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]