Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Propojení PC a TV

Od: kocicka* odpovědí: 7 změna:

Uměl by mi prosím někdo poradit? Moje dcera si pouští filmy z PC /format AVI/ na televizi,má to propojené kabelem PC a TV ,má vzadu zdířku označenou přímo PC /u televizoru Panasonic/. Chtěla bych si rovněž pouštět DVD v počítačovém formátu v televizi,ale moje TV Philips rok stará bohužel nemá zdířku PC,má pouze HDMI,lze nějak jednoduše propojit moji TV s PC,aby to šlo,co bych k tomu potřebovala? Děkuji za radu.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honza2581*
hodnocení

0x

Má vaše grafická karta TVOUT? Nebo jsou na ní žluté, červené a bílé zdířky? Jsou i na vaší televizi tyto zdířky(nebo alespoň 2) nebo port TVOUT(TVOUT je podobný portu, do kterého se zapojuje klávesnice a myš(PS2))?

kocicka*
hodnocení

Jej ty mi tedy dáváš otázky,oblezla jsem PC i TV,ale moudrá z toho nejsem,je to jako když na mě mluvíš hebrejsky,já těm střevům mašinek moc nerozumím,jo kdybys chtěl svíčkovou nebo znojemskou,tak to bych mohla sloužit...Na tv port TVOUT zcela určitě není,je tam množství barevných zdířek bílá a červená označená AUDIO OUT a AUDIO IN ještě pod nápisem EXIT 3 zelená modrá a červená.Ale s tím PC si nevím rady,zda má graf.karta TVOUT/nevím,kde ta karta je,co je do ní třeba zapojeno/,zdířky barevné jsou v jedné řadě 2 zelené a růžová - obsazené repráky a jedna červená sama,ale barva žlutá,červená,bílá se tu nenachází,tak já nevím,zkusíš to ještě se mnou,nebo jsem beznadějná...díky.

jirbar*

Pokud je na grafické kartě pouze konektor D-SUB tak lze televizi pouze připojit místo monitoru, je-li vybavena obdobným konektorem.

Pokud je na grafické kartě navíc konektor DVI tak lze televizi připojit kabelem DVI-HDMI má-li televize HDMI vstup.

Navíc však musí být audio kabel.

Pokud je na grafické kartě konektor HDMI a televize ho má taky tak stačí kabel HDMI-HDMI, ale na grafickou kartu v PC musí být přivedeno audio.

Tady na těch stránkách jsou zobrazeny konektory i kabely.

pctuning.tyden.cz/...

kocicka*
hodnocení

Takže když mám na graf. kartě D-Sub a na Tv pouze HDMI tak jsem v ... a můžu si nechat zajít chuť,jestli jsem to dobře pochopila?

spooky*
hodnocení

0x

V podstatě by Vám měl stačit HDMI kabel který zapojíte do TV a druhej konec připojit k PC, pakliže nemáte v pc zdířku na HDMI kupte si redukci třeba na DVI, nebo VGA.

colbi*

jak napsal SPOOKY HDMI

ja mám také TV přes HDMI, ted ale nevím zda musíte mít i na grafické kartě digitální výstup

stačí se podívat v obchodě co mají za propojovací kabely

jirbar*

Všechno špatně, ledaže nebude postrádat zvuk. Zvuk bude mít při propoení HDMI pokud na grafické kartě je HDMI konektor a grafická karta je spojena se zvukovou kartou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]