Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Domácí WIFI

Od: mar* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

prosím mám otázku chci si doma k PC připojit přes router ASUS netbook potřebuji ještě od provozovatele

zajistit routing kde mi přidělí veřejnou IP , MAC, atd.nebo se můžu připojit rovnou. Díky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

krulis*
hodnocení

0x

Chceš se připojit přes wifi nebo kablem?Maš nakonfigurovany router?Sice tomu moc nerozumím,ale jestli se chceš připojit přes wifi tak daš jen vyhledat síťe nejdeš si tu svou a připojíš se,jestli chceš přes kabel tak podle mě stačí jen zaškrknout v síťový ch připojeních získat IP adresu ze serveru DHCP automaticky.

perda*
hodnocení

0x

Záleží na Tvém poskytovateli, ale obecně IP, kterou Ti přidělí poskytovatel internetu, sebere router a vše za ním (i na wifi) bude mít vnitřní IP adresu Tvé sítě. MAC adresu bude mít router svoji od výrobce.

hodnocení

0x

MAC se nepřiděluji. IP, no těch někdy poskytovatel dává několik, zdá je to i tvuj případ to netušim, ale obecně se pro tento účel koupí wifi router což bych ti doporučil- odfiltroval by jsi tím i svou síť od sítě poskytovatele

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]