Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připojení tiskárny HP DESKJET f2480 k Ubuntu

Od: 66* odpovědí: 10 změna:

Mám problém s připojením tiskárny HP DESKJET f2480 k pc. Mám OS linux Ubuntu 8.10.Zkoušela jsem to,ale netiskne. Hanka

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pepyk93*
hodnocení

0x

Musíte se trochu více rozepsat...;)

Ovladače jsou v pořádku?

66*
hodnocení

Ovladače asi nemám a asi v tom je ten problém. Snažím se jít podle nápovědy v ubuntu,ale napíše mi,že potřebuji ovladače. Posílám to co mi říkají panely,které se mi zobrazují při tom,když chci tiskárnu připojit a uvést do provozu,aby mi tiskla.Zvolím si připojení. Hledání ovládačů. Vyberte tiskárnu z databáze-HP,přešla jsem na najděte ovládače tiskárny ke stažení- Značka a model, najedu na hledání v další kolonce se objeví model tiskárny-HP Deskjet a jdu dál. Na dalším panelu mám napsáno- Jsou k dispozici ovladače ke stažení. Dále je tam napsáno: Nejsou dodávány dodavatelem OS a nevztahuje se na jeho obchodní podporu. Podívejte se na podmínky podpory a licence dodavatele ovladače. Potom jsou tu dva rámečky. Vlevo je napsáno Vyberte ovladače, v pravém je: Touto volbou nebude stažen žádný ovladač. V dalších krocích bude vybrán lokálně instalovaný ovladač. K návodu tiskárny je dodáván instalační cd,ale jen pro Windiows a Mac. Doufám,že to není až zas moc podrobné. Děkuji. Hanka

No právě že výrobce driver pro Linux nedodává. Zkus se mrknout sem:

ubuntuforums.org/...

66*
hodnocení

Jenže pro mě tu je menší problém,natolik neovládám angličtinu,abych úplně všemu porozuměla, co se tam píše.Takže to mi asi moc nepomůže. Ale asi jsem šla přesně podle těch instrukcí,ale přesto to nejde/jak jsem pochopila a uvědomila si,že je to stejný postup jak mám v češtině/. Je možné že můj OS je na to nedostatečný?.Hanka*uf*

kdakel*

Tak ten odkaz zkuste takhle:

translate.google.cz/...

Jinak je třeba pro tu tiskárnu mít verzi hplip (novější než je v Ubuntu 8.10), čili minimálně verzi 3.9.10. Zkuste si nainstalovat novejší balíček hplip, měl by být v repozitáři. Pokud ne, existuje instalátor (pro Ubuntu, Suse, Debian s Fedoru) :

hplipopensource.com/...

ale to jedině pokud ho nemáte v repozitáři

doplněno 08.12.09 22:20:

oprava

hplipopensource.com/...

66*
hodnocení

Dobrý den,zkoušela jsem to stáhnout,ale objeví se mi,že nemohu otevřít soubor-gedit nebyl schopen zjistit kódování znaků. Zkontrolujte prosím,že jste se nesnažili otevřít binární soubor. Vyberte kódování znaků z menu a zkuste znovu. V kolonce mám: Aktuální lokalizace(UTF-8), nebo další možnosti: Západní (ISO-8859-15) a Středoevropské (ISO-8859-2). Takže jsem opět v koncích. Ale děkuji,že jste se mi snažil pomoci. Hanka M.

Napište mi do vzkazu mejl na sebe a typ tiskárny.Řešil sem podobnou věc a vyřešil jen podobný model..s tím hppilpem je to trochu složitější, ono je jednodušší zkompilovat ovladače pilpu z archu.
S pozdravem Adam.
66*
hodnocení

Tak Vám ho posílám,snad to půjde přes mail rychleji. HankaMelicharova@email.cz. To je moje mailová adresa. Zatím nashle a doufám,že se mi ji podaří zprovoznit. Hanka

kdakel*

Stažený soubor hplip-3.9.10.run

v umístění, kde je soubor stažen, jej spustíte příkazem: sh hplip-3.9.10.run (případně sudo sh hplip-3.9.10.run) a následně pokračujete dle instrukcí instalace. Ale to není zrovna nejideálnější cesta..

Možná by bylo lepší upgrade vaší distribuce linuxu Ubuntu 8.10 na Ubuntu 9.10

releases.ubuntu.com/...

66*
hodnocení

No zrovna včera při aktualizaci mi to nabídlo vyšší ubuntu,není to sice ubuntu 9.10,ale 9,04.Ale třeba to pomůže.Zatím nashle a dík za pomoc. Hanka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]