Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomoc,pripojeni pc do tv

Od: ruzenka20* odpovědí: 9 změna:

Dobry den,chtela bych se zeptat jak mam propojit pc sestavu s PLAZMOU LG...v prirucce jsem se dozvedela tohle: k prislusnemu vstupnimu portu pripojte vystup monitoru pocitace/DTV (POUZE ZVUK),uz jsem to zkousela vseljak zapojit ale vubec mi to nejde prosim o radu...dekuji!

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

celp*
hodnocení

0x

Dobrý den.Ono se to špatně radí když je málo informací.Pokud jste technicky zdatná podívejte se sem: pctuning.tyden.cz/...

hodnocení

0x

K propojení můžete použít HDMI kabel. Pokud bude problém, napiště sem označení grafické karty v PC.

ruzenka20*
hodnocení

no jenze u me je problem ze nevim jaky kabel to je...!:(ja se v tom moc nevyznam

Pomoc,pripojeni pc do tv
ruzenka20*
hodnocení

je rto ono?

stany*

Ano, to je kabel HDMI, timto kabelem propojite PC s TV, ale je nutno spravne nastavit jak PC tak TV.

doplněno 04.12.09 14:22:

jeste doplnim, samozrejme musi technologii HDMI podporovat jak PC tak TV!

jirbar*
hodnocení

0x

Předpokládám, že ta LG má HDMI vsup. Druhá podmínka je, že grafická karta musí mít HDMI výstup. Pak obě zařízení propojíš zobrazeným kabelem. U televize přepneš vstupní signál v menu na příslušné číslo HDMI vstupu pokud jich má víc.

V ovládacím panelu grafické karty(soft) se nakonfiguruje zda chceš mít monitor a k tomu televizi jako klon, či duální zobrazení.

No a to není vše. Musíš si přikoupit Audio kabel a nejspíš taky rozbočovač Audio. Pokud máš u PC volný Jack pro Audio výstup tak to kabelem propojíš a Audio vstupem u televize. Pokud ne (připojené reproduktory) tak musíš signál rozbočit.

Snad by to mělo fungovat.

Pokud nemáš na grafické kartě výstup HDMI tak by asi šla televize připojit místo monitoru kabelem VGA.

doplněno 04.12.09 14:42:

Doplňuji, že zobrazený kabel je sice HDMI, ale koncovka do grafické karty vypadá jinak. To rozhraní je několik typů dle kvality přenášeného digitálního signálu. Kabel koupíš v prodejně PC a tam Ti určitě poradí jaký.

doplněno 04.12.09 14:50:

Takhle vypadá ten správný kabel (předpokládám, že PC nemá pravý HDMI konektor ani žádnou redukci z DVI na HDMI)

hdtvblog.cz/...

Asi postačí ten kabel DVI-D a myslím, že je též nejlevnější.

doplněno 04.12.09 16:13:

Rekapitulace

1/ Pokud je nejnovější grafická karta (např. Notbook, na kartě by mělo být propojeno Audio) s výstupem HDMI tak kabel HDMI - HDMI

2/ Karta s VGA a DVI, potom kabel DVI - HDMI + kabel Audio

3/ Karta poze s VGA, jedině televizi připojit místo monitoru pokud má tento vsup, případně novou grafickou kartu.

P.S. Právě jsem si koupil bezdrátovou myš, abych se od PC nemusel "natahovat"k televizi

stany*

"Musíš si přikoupit Audio kabel a nejspíš taky rozbočovač Audio" k cemu? HDMI přenáší i zvuk...

jirbar*

To je pravdu jenže na grafické kartě (alespoň na té co mám já) není v HDMI Audio. Ostatně je to napsáno i tady.

pctuning.tyden.cz/...

doplněno 04.12.09 14:54:

Správně jsem měl napsat že v DVI konektoru není Audio

ruzenka20*
hodnocení

Dekuji snad to zvladnu...dekuji moc...kdyby neco dam jeste vedet..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]