Nejste přihlášen/a.
Má někdo zkušenost s tímto ovladačem
Na dotaz pan Ondřej Šlechta z PC-Media píše.
" Tento ovladač pracuje na principu radiových vln přenosu dat. Žádné rádio nepotřebujete. Dokáže ovládat až čtyry přistoje najednou, na každý máte jinou, tzv. radiovou frekvenci, aby se nehádaly na stejných vlnách."
V popisu vidím infra port pro PC do USB, takže předpokládám, že všechny čtyři přístroje včetně PC jsou ovládány infra přenosem a nikoliv rádiovými vlnami.
Tuto možnost bych uvítal. Nevadily by překážky v optické cestě.
Vypadá to, že prodavač neví která bije.
V popisu v odkazu je napsáno: "S pocítacem dálkové ovládání komunikuje prostrednictvím infracerveného prijímace"
Takže asi není o čem.
Fajn to jsem opravdu nevěděl a to si myslím že umím číst. Jenže v nadpisu je "radiový" a prodejce mi odpověděl, že komunikuje radiovými vlnami. Takže kdo je tady blb.
Toby jsi měl nastejno jako kdyby jsi se ho zeptal, jakou barvu má ten zelený pes
Jinak je to skutečně infračervený ovladač:
No já bych (sice na blbou otázku) odpověděl, že zelenou. Jenže prodavač odpověděl že červenou. Já si taky dovedl přečíst že k PC se ktomu ovadači dodává do USB infra port a domácí zařízení je též ovládáno infra s výjimkou třeba některých bezdrátových sluchátek a podobně.
A protože nechci pochybovat nad odborností dnešních prodavačů (spíše podavačů) tak jsem nad jeho odpovědí váhal. A to si to radiové dal dokonce do názvu ovladače.
Mimochodem mám též doma univerzální ovladač který se umí učit a je určen i pro PC.
Jenže bych potřeboval sehnat či alespoň poradit kde vzít ten infraport do USB pro PC který by umožnil s tímto mým ovladačem komunikaci. Nevím zda by ale byla splněna kompabilita.
Ovládání pro jiné zařízení lze naučit cizím ovladačem, ale učit se ovládání PC není vlasně čím.
Kdyby jsi prošel trochu ten odkaz, co jsem ti poslal, našel by jsi, že součástí je i ten přijímač pro PC.
Ach jo. Ono to je někdy opravdu těžké. Pokud se pamatuji tak jsem psal, že mám universální ovladač který by měl mít možnost ovládat i PC. Jen mi k němu chybí ten infraport. Tak co bych dělal s tím ovladačem jehož součástí je jimiňovaný infraport.
To už je něco jiného. Jem mne zaráží ta malá uvedená komunikační vzdálenost. Stejně se ale musím podívat v okolí. Totiž cena dopravy je vlastně stejná jako cena toho portu.
A na stránkách toho Geniusu jsou taky ovladače pro Windows XP MCE. Nevím zda jsou nutné pokud bych koupil infraport a použil ten svůj universální ovladač typu CL-53E
Však se poptej v obchodě s výpočetkou ve svém okolí. Něco ti jistě nabídnou nebo objednají.
Ještě něco pro tebe:
Díky, podívám se na to. Počítač není můj, jsem občas na návštěvě kde to trochu "obsluhuji. V HW se moc nevyznám, já se živil programováním. EVEREST mi hlásí desku Gigabyte GA-K8NE. COM1 je obsazen kabelem RS232 k satelitu. No a z videokarty kabelem HDMI je připojena LCD televize která je za "rohem". A právě k tomu by měl ovladač sloužit, aby se mohl sledovat obraz na televizi a dálkově by se ovládalo PC. Prostě "náhrada" myši a některých kláves. Asi to bude především k přehrávání AVI.
Rád si ještě nechám poradit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.