Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Při hraní her RESET natvrdo - Proč?

Od: thedude* odpovědí: 7 změna:

Ahoj,

mám takový problém, že když hraju hry napříkald Call of Duty Modern Warfare nebo TheSims 3, tak se to prostě po chvilce hraní, nebo taky po hodině hraní restartuje...Je zajímavé, že když už zčerná obrazovka a grafická karta nabere otáčky ventilátoru jako při spuštění sysému, ještě pořád slyším v pozadí zvuky ze hry a asi za 5 sekund se teprve kousne i zvuk a dělá jen " T T T T T T " nezbývá mi nic jiného než restart tlačítkem..Asi před týdnem jsem koupil nový zdroj Fortron 550W, nepomohlo..

Moje sestava je :

Asus P5B Deluxe
2x1024 MB RAM 800Mhz A-Data
Intel Core 2 Duo E6300 1,86Ghz
GeForce MSI 9600GT 512MB
Win XP
Obrazovka smrti nenaskočí...Memtest jel 3 hodiny a nenašlo to nic..V 3D marku 06 se to jednou seklo v pulce, podruhé se to neseklo vubec..Jednou se mi to seklo i těšně předtím, než jsem měl skočit do hry po načítání v Call of Duty..

Opravdu už jsem bezradný a budu rád za jekékoli nápady a rady z vaší strany...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Z jakého důvodu jste měnil zdroj?

Pokud jsem Váš dotaz správně pochopil, před zhroucením systému se prudce zvýší otáčky ventilátoru na grafice. Nepřehřívá se Vám to? Ať už grafika, nebo procesor.

Dělá Vám to celou dobu co máte PC, nebo až poslední dobou? Není v PC vir?

stany*
hodnocení

0x

Nemas nahodou pretaktovanou grafickou kartu? Vyzkousej snizit detaily a nastav GK do zakladniho nastaveni...

thedude*
hodnocení

V PC nic přetaktovaného nemám...

Vir to taky nebude...Zdroj jsem měnil, protže jsem si myslel, že to bude tím, když to byl EC450W...No a ta gtrafická karta se vždycky rozjede na plné otáčky, když se zapíná nebo restartuje systém..V tom taky problém není...

Pak jsem zkoušel test a grafická karta měla až 86 Stupnu a nic se nestalo...

Pak jsem slyšel něco o MINIDUMP ve windows složce...tam se asi ukládají chyby...Mám k dispozici, ale nevím jak v tom číst...Pokud to budete chtít, tak to nahraju...

stany*

Vyzkousej aktualozovat ovladace GK nebo PCI expres slotu na zakladni desce popr. snizit detaily pri hrani nebo v biosu mirne zvysit napeti u PCIE slotu

thedude*
hodnocení

ovladače mám aktualni, ale bojim se rýpat v BIOSU, vždyt by to všechno melo jet na default bez problemu...Ted jsem otevřel skřín a hral jsem s otevřenou skříní a neresetlo se to..ale to může byt jen náhoda..Pokud budete chtít , nahraju vam teploty..

V tom případě to vidím na to přehřívání. Dejte vědět, jaké naměříte teploty.

Osobně mám třeba skříň, která má teplotní čidla na procesor, HDD a grafiku. Z grafiky jsem jej musel nakonec sundat, protože při hraní např. Crysis se moje GeForce GTX 260 zahřívala na nějakých 65 stupňů a začal se ozývat teplotní alarm skříně, což nebylo zrovna příjemné.

Takže pokud máte špatně chlazenou skříň a teploty lezou k 70 stupňům a více, tak se to restartuje. Zkuste měřit teplotu přímo grafické karty a teplotu ve skříni jako takové. Ale nemusí to být jen grafika, může se Vám přehřívat třeba procesor.

thedude*
hodnocení

Dnes jsem vyčistil grafickou kartu od prachu, bylo ho tam hodně, tak uvidíme..A celkově celý PC sem "odprašil"... Pošlu vám sem teploty, jakmile to na něčem testnu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]