Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ICQ ano či ne?

Od: papene* odpovědí: 27 změna:

Můžete mě někdo prosím vysvětlit výhody a nevýhody ICQ?

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sondaw*
hodnocení

3x

Osobně jsem začala používat místo ICQ Mirandu (přes ni jde komunikovat se všemi kontakty, které máš na klasickém ICQ)

ICQ nepoužívám pro velké množství reklam, které zabírají hodně paměti, zatěžuje procesor, u pomalejšího PC hodně zpomalují systém, časté výpadky serveru ICQ, špatné odesílání souborů, větší soubory neodešle vůbec...Myslím, že dodnes není komunikace na ICQ šifrovaná

Miranda má více možností nastavení pomocí pluginů, za ty roky mám již několikátou verzi a "kecálka" přesně podle svých představ

papene*
hodnocení

Aha,takže nic pro mne.*nevi*

alf*
hodnocení

2x

Výhoda mě napadá snad jediná - má to hodně Čechů. Zbytek - škoda ošoupávat si klávesnici.

uda1966*
hodnocení

1x

ICQ nebrat, je to jenom taková móda a to hlavně v ČR. Daleko lepší je Skype, MSN, Yahoo.

... SKYPE není špatný, ... ale podstatné informace nabízí převážně v angličtině, což je škoda. Ceny za volání v ČR: ... ve vlastní síti: zdarma; ... na pevnou ( ve špičce i mimo špičku ): 0,506 Kč/min.; ...do mobil. sítí: 4,469 Kč/min.; ( podpora: neúplná v češtině a v angličtině )

Já k telef. využívám ... viphone.cz/.../viphone-break-ceny-volani.htm ... a jsem spokojený, protože toto "kecátko"nabízí velmi přehledný ovládací panel a veškeré instrukce nabízí v češtině, což mi uspoří velké "moře"času. No a ceny za volání v ČR: ... ve vlastní síti: zdarma; ... na pevnou - mimo špičku: 0,60 Kč/min. // ve špičce: 0,95 Kč/mim.; ... do mobil sítí:4,52 Kč/min.; ... v síti internet. "kecátek": jako na pevnou: / do sítě: www.802.cz /; ... kredit k využití: časově neomezený; ( podpora - vše v češtině )

... ale ještě levnější je ... http://www.802.cz/cenik-volani/ ; Ceny za volání v ČR: ... ve vlastní síti: zdarma; ... na pevnou - mimo špičku: 0,30Kč/min. // ve špičce: 0,52 Kč/min.; ... v mobil. sítích - mimo špičku 2,73 Kč/min. // ve špičce: 3,39 Kč/min.; je třeba minimální měsíční využití služeb: v ceně 20 Kč/měs.; ... nabízí ale podstatně širší rozsah služeb; ( podpora - vše v češtině )

ICQ ( mám dojem ) ještě nemá hlasovou komunikaci ... nebo už má?

doplněno 29.11.09 19:34:

... u www.802.cz ... můj PŘEKLEP: ... do mobil. sítích - mimo špičku ... NE2,73 Kč/min., ... ale 3,25 Kč/min.

... tímto ... již "svištíííí" ... moje omluva! - Díky.

papene*
hodnocení

a co je MSN a Yahoo?

pearmonik*

to mas zas dalsi kecaci programky jako je napr skype, msn jsem mel dokud jsem nezapomel heslo a ma spoustu vychytavek, muzes jednoduse na dalku ovladat cizi pc, myslim ze i kreslit, funguje tam mnohem lepe webka,na icq funguji jen vybrane modely a navic kazdy druhy ma jineho klienta takze o to spis to nefunguje. Taky je tam lepsi soukromi, na icq je pokud se nezmenilo ve smlouve ze si s tvymi zpravami mohou delat co chteji a pri instalaci s tim souhlasis

dusatka*
hodnocení

1x

No, papene, jak Vás pozoruji tady na poradně, tak myslím, že ICQ by se Vám líbilo ;) Výhodou je větší akčnost než má posílání e-mailů a to je vlastně i nevýhoda ;) A souhlasím s názory, že než přímo ICQ, raději Mirandu nebo Qip. Já mám nejraději Mirandu.

papene*
30.11.09 10:06
hodnocení

Děkuji*palec*

lakis*

nejlepsi je podle me miranda! pokud uzivatel si uzivatel si chce vyhrat v nastaveni tak miranda je ta prawa! v mirande si muzete lecos nastavit! od nejmensi prkotiny az po cokoli!

alf*

s mirandou souhlas, když jsem jako správný Čech měl také ICQ tak jsem ji používal, malinkatý prográmek, nezastaví počítač jako originální klient. Některým lidem nevyhovuje protože nebliká, nevyskakují reklamy, nemá možnost vložit 764 rozkošných smajlíků (ale to co má v základu lze také rozšířit i když nevidím důvod)) pokud ICQ změní protokol tak je velmi rychle ke stažení oprava.

papene*
hodnocení

Tak to máme další bod pro MIRANDU.

*ua*Alfe ty smajlíky jsem tam už viděla.Jejich tam doopravdy moc.Dokonce i na mne.*haha*

sondaw*

Aby se ti líp rozhodovalo, malá ukázka

ICQ ano či ne?
papene*
hodnocení

To je provokace*haha*.

A jaká je obsluha?Složitá?A je v češtině?

sondaw*

To si děláš srandu, ne? Vidíš na obrázku jiný jazyk jak češtinu?:)

Složitá bude asi jak pro koho, mně nijak zvášť nepřipadá, nejvíc "práceů mi dalo najít všechny pluginy, které jsem chtěla

papene*
hodnocení

Svatá prostoto máš pravdu.*hi*A můžeš mě polopatě říct co to je a k čemu.Vím akorát zás.moduly.

sondaw*

Co k čemu je? Na té stránce, kterou jsem ti dala, jsou i návody, jistě jsou k nalezení i na netu a jestli myslíš pluginy, tak to jsou ty zásuvné moduly

K tvému studiu něco třeba tady:

www.miranda-easy./...

miranda-easy.net//...

koki.cz/extras.html

miranda.marksley./...

miranda.marksley./...

a mnoho dalších. Zadej do strejdy Google Miranda návod a určitě najdeš všechno, co budeš potřebovat :)

papene*
hodnocení

*klik*Jasně Strejda.Ten je u mne pečený vařený.Tak ti děkuji.*jasne*

Sondaw: ale já tam vidim i angličtinu :D Třeba u zobrazení, pak vleo v menu jsem taky něco viděl :)

Nu jo tak rejpu ;) Nemam na tebe štěstí na icq

papene*
hodnocení

A co např.?

sondaw*

Podívej se třeba tady, jaké všechny pluginy si můžeš stáhnout, potom ikony, smajlíky, skiny, témata

www.miranda-easy./...

papene*
hodnocení

Zdravim a podívám se.Jo a učit se základy opět.

hodnocení

0x

80% polulace v Cesku pouziva ICQ, ja take, jde jen o to co od nej ocekavate. Pokud to mate jen na "kecani" *vtip* je ICQ naprosto dostacujici. Nejakycj vypadku jsem si nevsiml, vim za posledni rok snad o jednom. Pokud jde o reklamy, existuji jini klienti nez original ICQ. Ja pouzivam Qip a krome okynka s kontakty na me nic neblika. Jinymi slovy, jsem spokojen.

sondaw*

Z tvého komentáře nějak nepoznám, jestli máš teda orig. ICQ nebo QIP. Jestli mi něco neuniklo, dotaz byl na ICQ a proto jsem odpovídala, proč používám alternativního klienta. Výpadky, reklama apod. patřily k orig. ICQ, nikoliv k QIP, Mirandě ap.

Omlouvam se napsal jsem to trosku nestastne. Pouzivam klienta Qip pro komunikaci prez protokol ICQ. Nedoslo mi ze oba mluvime vlastne o tomtez jen s jinym alternativnim klientem.
Ted zkousim mirandu a nevypada take zle :)

sondaw*

Nic se neděje, jenom z toho nebylo hned jasné, co tedy používáš a na co nebo koho reaguješ:)

Myslím, aspoň tedy podle mých zkušeností, že Miranda je dobrá volba. Používám ji už několik let (i několikátou verzi) a jsem s ní moc spokojená. Je stabilní, nepadá, pomocí pluginů a skinů si ji můžeš upravit k obrazu svému.

Spoustu rad, návodů i pluginů najseš i tady

miranda-easy.net/

honza2581*
hodnocení

0x

ICQ ano, ale ne program. Použijte buťo QIP nebo Mirandu. Nezatěžují tolik systém a obecně jsou lepší.

doplněno 27.12.09 09:13:

Ale nejlepší je Windows Messenger.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]