Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Help s nastavením bezpečnosti wi-fi

Od: n4ja* odpovědí: 4 změna:

Mám adsl router a chtěl bych jej využít i s wifi kterou obsahuje. Mám z toho ale strach jelikož se mi tam muže někdo nabourat (jsem trošku paranoidní). Jde mi hlavně o to pohodlí abych nemusel všude tahat kabely. Chci mít přivedený kabel jen ke stolu a všude jinde se připojit pomocí wifi.

Je možné wifinu zabezpečit opravdu bezpečně aby se tam vůbec nikdo nadostal?

Problém je, že nevím jak na to. V cz manuálu je jen návod na wep zabezpečení. Ale to já nechci jelikož do toho se dá lehce nabourat. Chtěl bych něco bezpečnějšího. WPA2-PSK je nejbezpečnější? Nebo je ještě něco bezpečnějšího?

Jak na pořádné zabezpečení? Co všechno nastavit?

Mám konkrétně: ADSL router ZyXEL Prestige 660HW - T3

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

perda*
hodnocení

1x

Žádné zabezpečení wi-fi není na 100%, to jen na okraj.

To nejlepší co můžeš udělat je:

WPA2-AES - 16ti místné heslo

Filtrace MAC adresy jen na Tvůj notebook

Zakázat vysílání názvu sítě. (SSID)

WEP je v dnešní době prolomitelný do jedné minuty.

Zcela jasná odpověď, jen doplním že skrývání ssid nemaj nekterí wifi klienti rádi (přesněji software k wifi síťovce-jde tedy o starší aplikace), takže doporučuji aplikovat zabezpečení postupně

n4ja*
hodnocení

nj...jenže já nevím jak to nastavit. Šťoural jsem se v tom a koukal do manuálu ale nevím si s tím rady.

V českém toho moc není a v el. podobě mám anglicky kde jsou podrobnější věci popsané jenže já neumím anglicky :(

Proto jsem chtěl poprosit jestli by jste mi nemohli nějak helpnout jak to přesně nastavit (popřípadě vám zde hodím odkaz na manuál v aj je totiž někde na stránkách výrobce.)

Přihlaš se na router (v prohlížeči http://10.0.0.138 to je nejčastější třeba u O2), klikni na NETWORK, WIRELESS LAN. Je tam channel selection- volíš číslo kanálu na kterém bude síť- nesmíš se s někym třískat a pak security mode dej na wpa2-psk a do pre-shared key zadej heslo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]