Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde hrát hru na PC s gamepadem

Od: dagma* odpovědí: 6 změna:

ahoj.máte někdo zkušenosti s gamepadem na PC? Stáhla jsem si tu nejlepší ,dlouho očekávanou hru ,ale mám s tím menší problém...protože..: je to hra na PS3,které si kvůli jedné hře nekoupím.-proto jsem ráda,že je i verze na PC,ale protože neumím na klávesnici,tak jsem si koupila ovládač..bohužel,to hlavní na něm nefunguje-střílet..Psala jsem prodejci,jeslti mi neporadí,ale řekl to ,co je známé..každá hra si nastavuje funkci k tlačítku sama..Jenže tahle má jen na výběr 4 kombinace co má jak dělat..nic víc. A když stisknu to tlačítko,které má zamířit,tak se otevře menu hry. šílím...V nastavení toho gamepadu vypadá všechno O.K.

Poraďte,prosím.

děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

zdravím,

také jsem měl problémy se hrami a gamepadem, v poslední době se rozvinul takový trochu nešvar, že nejnovější hry podporují jako gamepad pouze Xbox 360 kompatibilní zařízení. Existuje utilita "XBOX 360 Controller Emulator", která umožní, aby si hra "myslela", že jej máte. Xinputemu360 - Taky název programu

doplněno 23.11.09 16:43:

Pokud má hra přímo v požadavcích xbox 360 ovladač, tak se může stát, že ostatní nevezme. Stalo se mi to už u některých her - Prototype, Flock, X-blades, prostě to nedetekuje ten xboxácký, tak je k dispozici jen ovládání myší a klávesnicí. Ale když se použije emulator, tak by se měl i ten Váš gamepad tvářit jako ten original Xbox. Osobně tento program používám a jsem s ním velmi spokojen.

Tady je odkaz na stažení prográmku:

tocaedit.com/...

dole je tlačítko na stažení. Stáhněte a potom rozbalte přímo do složky, kde je nainstalovaná hra. Pro jistotu pak tam spusťte soubor

XInputTest.exe , je to grafické zobrazení gamepadu, zde můžete zkontrolovat, zda emulace funguje - zkusíte osy nebo tlačítka na gamepadu a korespondující tlačítko na obrázku by se mělo rozsvítit. Pak můžete program zavřít.

Normálně spustíte hru a pokud máte v pc vestavěný reprák (tzv. speaker) ozve se dokonce i takové pípnutí, což značí, že se program aktivoval. Hra Vám poté přímo řekne, že našla Xbox gamepad nebo jej přepnete někde v nastavení.

doplněno 25.11.09 08:35:

To jsem rád, že to funguje, mimochodem, co je to za hru? Že bych taky zahrál ;) ...

doplněno 25.11.09 20:48:

zkusím zahrát, hraju skoro všechno :-D

dagma*
hodnocení

ahoj,moc děkuji za odpoved.zkusila jsem najít "požadavky" na hru a bylo tam jako gamepad ,nebo controler-xbox360.

Myslíte,že to s jiným ovladačem ani nejde?

Já jsem ted úplnou náhodou konečně přišla na to jak být v profilu offline,tak jsem pokročila..:D..a ted zkusím to stím ovladačem. TAk ještě jednou děkuji..

dagma*
hodnocení

Ahoj. Tak jsem konečně dokázala nastavit a hrát tu skvělou hru.. Nejdřív jsem už myslela že to nepůjde,že si budu muset koupit (3.) gamepad ,ale nakonec to funguje! Jen díky VAšim radám...díky,díky...díky

dagma*
hodnocení

Nevím ,co Vás baví za hry,ale já jsem fanoušek Residenta...byla to moje 1. hra. V roce 1996,vydali 1.díl a já se konečně dočkala pátého-asi i posledního.Ale stojí to zato..Kvůli téhle jedné hry,bych si musela koupit XboX,nebo PS3. TAk jsem ráda,že je aspon verze na PC..a díky Vám,ji můžu hrát i s tím svojím blbým ovladačem...
Resident Evil 5-je tam dost vychytávek,pěkná grafika,mám to s českými titulky,s "unlockrem" můžu hrát i ze začátku za babu,vracet se do kapitol,sbírat peníze a kupovat a vylepšovat zbraně...atd.

vesa
hodnocení

0x

A v nastavení hry není žádná možnost? Ještě by se šlo podívat po programu co Vám nastavý určité stisky Jojáku ,někde jsem ho viděl , ale nefungoval na všechny hry.

cellymouse
hodnocení

0x

Podívejte, zdali Vám nejde hrát nějaká hra obraťte se na obchodníka kde jste hru koupily. Zeptejte se jestli s tou hrou byl někdy problém a kdyby byl, není chyba v počítači, ale ve hře. Jestli Vám však nejde žádná hra obraťte se na opraváře. Vaše cellymouse

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]