Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. - Mohl by mi, prosím, někdo poradit, proč se mi nedaří otevřít textový soubor ( psaný v OPEN OFFICE ) uložený v "Dokumentech"? Jde o obyčejný textový soubor ( dopis ), který jsem ( po napsání textu ) běžným způsobem pouze zavřel a uložil do složky. Nyní složku normálně otevřu, ale samotný soubor ( text dopisu ) mi otevřít nejde. Zkusil jsem otevřít textové soubory ( psané také v OPEN OFFICE ) i v jiných složkách ... a některé soubory otevřu bez nejmenších problémů ... ale některé soubory se neotevřou vůbec ... ani na několikerý pokus. Mohl by mi, prosím, někdo poradit, v čem může být problém? - Za radu všem děkuji.
doplněno 20.11.09 10:27:... u souborů, které mi nejdou otevřít, se jedná o ty soubory, které byly napsané již dříve ... tj. cca před měsícem. - Díky!
... všechny soubory jsou psány v OPEN OFFICE. Než jsem přešel ( z řívější verze OPEN OFFICE ) na novější verzi OPEN OFFICE 2.4 ( a měl jsem tedy text napsaný v dřívější verzi ), tak se mi otevřela nabídka "v kterém programu si přeji soubor otevřít". Vyznačil jsem novou verzi a soubor se otevřel bez problémů . Teď mi to ( po vyznačení souboru k otevření ) nepředloží ani žádnou nabídku ( v čem to otevřít ), ani mi to neukáže symbol přesýpacích hodin, což mi ( při otevírání ) jiných souborů ( které se otevřou ) normálně ukazuje. Prostě jako bych vůbec otevření nezvolil. Soubory ( které jdou i nejdou otevřít ) jsou psány stejným programem ( i stejné verzi OPEN OFFICE 2.4 ), ale některé soubory prostě "stávkují", ... přitom je v některých napsáno pouze několik řádků. Jen pro úplnost uvádím, že jsem se soubory snažil otevřít, ... jak poklepem levého tlačítky myši, ... tak z nabídky pravého tlačítka myši, ... ale i z nabídky "soubor" na horní liště ( v okně vlevo nahoře ) ... a nic.
Sice to není odpověď na to, v čem je zakopaný pes, ale situační rychlé řešení je konverze na www.zamzar.com
V prvním kroku nastavíš místo ve svém prohlížeči, kde to máš uloženo, ve druhém vybereš požadovanou příponu, kterou otevřeš bez problémů, ve třetím vložíš maila a posledním krokem odešleš, na mail ti pak přijde link, kde si konvertovaný dokument můžeš stáhnout.
... po vstupu na ... www.zamzar.com ... mi ( po vložení celého názvu souboru - podobě: 01. - 6.8.09 - ODVOLÁNÍ proti USNESENÍ č.j. 39 K 8199 - 501... dodat odvol. důvody.odt. ) ... hned v 1. kroku naskočila hláška: Tento název souboru je neplatný ... a soubor mi nejde ani vložit do řádku "vybrat soubor" ( v prvním kroku operace ).
... zkoušel jsem přímo ten soubor přejmenovat, ale vyznačený název souboru ( po klepnutí ) vůbec "nepřipravil" text k provedení změny názvu souboru ( prostě to bylo jakoby nějak zablokované ).
... zkoušel jsem všechno možné, ale pořád nic ... až mě napadlo
:
1) ... zkusit pouze přejmenovat NÁZEV nejbližší předcházející složky ( ... a to se mi {ze čtyř souborů, které mi nešly otevírat} začaly normálně otevírat dva )
2) ... a když jsem upravil NÁZEV ještě další předcházející složky, tak se mi začaly otevírat i ty poslední dva zbývající soubory.
Podle mne byl problém asi v tom, že jsem si ( pouze pro lepší orientaci v seznamu složek ) na konci NÁZVU dvou ( po sobě jdoucích ) složek naťukal asi deset pomlček vedle sebe,... což vytvořilo jakoby kousek čáry, podle které jsem se rychleji orientoval v seznamu složek.
No a ve složce ( s těmi dlouhodobě ukládanými textovými soubory ) se mi pak otevíraly pouze ty soubory, které byly do poslední složky vloženy ještě před tím, než jsem si NÁZVY obou předcházejících složek ( dodatečně ) "poznačil" tou řadou pomlček. Je to úsměvné, ale jiné vysvětlení ( po tom, co jsem s tím "kouzlil" ) nenacházím, ... protože po odstranění toho "řádku" pomlček problém úplně zmizel. - Popisuji to jako moji chybu, ze které se lze poučit a zbytečným trablům se úplně vyhnout.
Je totiž docela možné, že do názvu složky nejde udělat to, co jsem tam já "provedl", ... ale proč je to tak, to opravdu nevím. Skutečností je ale to, že po odstranění těch "označujících" pomlček veškeré otevírání souborů spolehlivě "šlape".
doplněno 20.11.09 16:27: ... ještě jednou všem děkuji za bleskové rady, které si uložím do záložek, ... protože ... co kdyby náhodou byly ještě potřeba? Přeji příjemný den.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.