Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zamrznutí notebooku po startu

Od: zajda888® odpovědí: 6 změna:

Zdravím,asi před týdnem mi po startu ntb přestal reagovat,systém najel,pokud jsem byl rychlý,dokázal jsem ještě kliknout na ikonu a otevřít nějaký program,pak už to na dvojklik nereagovalo a za chvilku už se nehýbal ani kurzor myši.Všechna data ale zůstala zachována,nebylo to klasické zhroucení.Dostal jsem radu,že je problém,když mi na pozadí běhá plno programů,že je procesor nestačí všechny najednou otvírat.Přeinstaloval jsem tedy WinXP,pouze jednotku C a všechno opět fungovalo.Počítač si stáhl nějaké aktualizace Windows,zřejmě SP 3,já pak provedl anonymní registraci (mám legální Win),no a další den opět zamrznuto.Kde může být problém? Stalo se to už někomu? Viděl jsem v seznamu aktualizací i kontrolu pravosti oper.systému.Ale já mám legal.Nechápu.Díky předem

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honza2581*
hodnocení

0x

Stáhněte si Advanced System Care a vyčistěte počítač. Dále tam je spousta utilit(čistit ramky, programy po spuštění,atd.) Zkuste toto použít. Jinak je také možné, že máte přetaktovaný procesor více, než je zdrávo. Také paměť RAM může být špatná.

hodnocení

Děkuji za radu,přiznám se,že zatím trošku váhám,zda program použít,na serveru,odkud jsem ho chtěl stáhnout,je diskuse a lidé mají hodně odlišné názory.Program má údajně mazat tak dobře,až je toho vymazáno příliš.Prozatím jsem problém oddálil (viz odpověď u druhého příspěvku) uvidím,co to udělá,až zas povolím aktual.a budu stahovat SP3.Díky za Váš čas a pomoc.

navstevnik*
hodnocení

0x

"Stalo se to už někomu?"

Něco podobného se mi bohužel taky stává. Systém naběhne zobrazí se plocha a za pár sekund na nic nereáguje. Kurzor se hýbe, ale nejde na nic kliknout a ani ctrl+shift+esc a ani ctrl+alt+del nefunguje. Pomůže až vypnutí pomocí déle podrženého vypínacího tlačítka...

Po dalším startu už to pak třeba jede normálně a vše funguje.

Notebook je toshiba.

hodnocení

Jo,to je ono,jen u mě to po dalším startu zamrzne opět.A pořád dokola.A kurzor se nehýbe.Teď jsem to ale možná obelstil,mám vypnuté autom.aktualizace (zůstal jsem ale zatím bez SP 3) a uvažuju,že XP nebudu registrovat.Minule mě to totiž vyhodilo (možná shoda náhod) na druhý den po registraci.

hodnocení

0x

A nerozjede se to třebas po 2 minutách? Někdy se nějaký program po startu rafne/pohádá s něcím a než ho to vypne...

Bylo by to taky vidět v ovládacích panelech, nástroje prosprávu/prohlížeč událostí

hodnocení

Přiznám se,že tak dlouho jsem nevydržel čekat,ošklivá slova na adresu MS mě napadala mnohem mnohem dříve a prst už automaticky sjížděl k tlačítku ON/OFF.Zatím jedu (viz příspěvek výše),pokud zamrznu,zkusím ten prohlížeč událostí.Děkuji všem za tipy a snahu pomoci.

doplněno 22.11.09 08:58:

Edit: Tak dnes,po dvou dnech,opět zamrzl,opět přeinstalace,už mě to moc nebaví.Naposledy si comp stáhnul dvě aktualizace,z nichž jedna byla Explorer 8.Dal jsem ji instalovat,jinak mám jako prioritní Firefox.Nemůže být tohle problém? Co když instalaci E8 přeskočím? Nebude mě to pořád upomínat,ať nainstaluju? Nemám v oblibě hlášky od MS.Díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zamrznutí notebooku

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]