Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Po vložení sd ram počítač nenaběhne

Od: cen23 odpovědí: 10 změna:

Dobrý den. Mám v počítači sd ram 256 a 128 - obě na frekvenci 133, pak je tam ještě 1 slot prázdný. Sehnal jsem další použité sd ram 512 a 256 - obě také na frekvenci 133. Když vložím do počítače samotnou 512ku, zmáčknu tlačítko zapnutí počítače, tak počítač jen několikrát zapípá a to je vše, vypnout ho pak musím ze zásuvky. Situace je stejná i po vložení 512ky s ostatnímy ramkami. Jinak všechny 3 ostatní fungují normálně. Chci se jen ujistit, že ramka je skutečně vadná nebo je možné, že moje sloty podporují jen max. 256? Ale to mi příjde jako nesmysl. Děkuji za odpověď.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pepyk93*
hodnocení

1x

Také mi přijde,že vám to tu 512ku prostě nevezme...;)

krulis*

Kolikrát vám to pípne?Podle počtu pípnutí se dá vysledovat co je kde špatně: pchell.com/...

Ale asi bych to viděl na vadny paměťový modul

smrtcheck*

Skus prehazet ty karty. Nevsiml sis nekde napisu napr. 256 maximum?protoze ja mam na jednom slotu kartu 2 GB a na druhym muzu mit maximalne 1 GB, tudiz celkem 3 GB. Segre sem se hrabal v notebooku a kdyz jsem je dal 512 na prvni slot a 256 na druhy tak pc zablikal a nic, kdyz jsem je vymenil a zkontroloval jestli jsou spravne zasunuty tak se rozbehl. Zdravim smrcek

cen23
hodnocení

Pípne to 4x krátce, tak nevím.

stany*
hodnocení

1x

Tak stary PC nebude kompatibilni s 512 MBRam

krulis*
hodnocení

0x

Jakou máte desku?

cen23
hodnocení

Deska IBM - program PC Wizard mi napsal, že to je chipset Intel i845. Jinak nevím co dalšího a jak můžu o desce zjistit.

hodnocení

0x

Z těch co jsi si půjčil ti některá z nich samostatně jede nebo ne?

cen23
hodnocení

Všechny, které mám jedou samostatně, jen ta 512ka ne.

Je možné, že ta RAM paměť není kompatibilní s tvojí základní deskou nebo je vadná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]