Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám jistý problém.Asi měsíc mám nainstalovaný AVG 9 a zdá se,že pracuje spolehlivě...až na jednu věc.Skoro při každé AV kontrole mi najd pár ,,varování".Jsou to skoro vždy tracking cookies.Nacházá se ve složce C:/Document and settings/Login/Cookies např. C:/Document and settings/Login/Cookie/login@atdmt[1].txt nebo C:/Document and settings/Login/Data aplikací/Mozilla/Firefox/profile...
Kde místo login je samozřejmě moje jméno.
Skoro při každém testu to najde několik takovýchto souborů skoro vždy v každém uživatelském účtu.Chci se vás zeptat,zda s tím máte někdo zkušenosti a jestli mi opravdu hrozí nějaké nebezpečí nebo zda je to jenom nějaký planý poplach...
Většina souborů je vyléčena nebo přesunuta do virového trezoru.Pár souborů zůstane v ,,pův.stavu".Nevím co s nimi.
Děkuji.
Tracking cookies nejsou většinou nebezpečné, jsou to tzv. sledovací cookies.
Cookies jako takové jsou krátké textové soubory, které se ukládají do počítače při prohlížení webu.
Jako tracking cookies bývají označovány cookies většinou reklamních systémů. Protože stejný reklamní systém může být použitý na velkém množství serverů, dá se tedy zjistit, které z nich uživatel navštěvuje a také se proto při dalším čištění (kontrole) obvykle objeví znovu.
Čistím počítač s programem SpyBot Search & Destroy a tato cookies dám smazat, tím to končí
doplněno 15.11.09 12:37:Jenom doplním, do trezoru je nedávám, není to virus, jen je označím a dám smazat
Děkuji za odpověď Sondaw. Vaše odpověď je vyčerpávající.Také si nemyslím,že by to bylo něco nebezpečného,jen jsem se potřeboval ujistit.
Do toho trezoru se mi umistují automaticky (dělá to za mě AVG) nebo se automaticky vyléčí.Do toho trezoru jsem přesunul asi jenom 2 soubory.
A SpyBot Search & Destroy jsem se také pokoušel nainstalovat,ale měl jsem tam pár problémů,tak jsem tu instalaci raději zrušil.Myslím,že to chtělo,abych vybral nějakou oblast a bylo tam na výběr několik možností.Myslím,že tam bylo několikrát Německo,USA a potom už nevím...jenom si pamatuji,že jsem byl zmataný a nevěděl jsem co mám zvolit... tak jsem se na to vykašlal...
P.S.Chvátám smazat ty tracking cookies z virového trezoru...
Ještě jednou děkuji...
Na začátek jen poznámka - klidně mi tykej, vykání není třeba
Na Spybotu nic není, stáhneš program odsud
otevřeš a klepneš na vyhledat aktualizace. Otevře se ti to okno, kde jsi zřejmě nevěděl, co s tím, klepni na cokoliv, třeba Německo a dej Pokračovat, osobně stahuji (označím) všechno z Important files, odkud stahuješ všechny aktualizační databáze (malware, trojany, spyware ap) - obr.1
Když se ti u všech položek objeví zelená faja, okno uzavřeš (Konec) obr.2
Kdyby z některé adresy nešlo stahovat, vrátíš se zpět na seznam zrcadel a vybereš si jiný server pro stažení.
Po skončení se ti otevře hlavní okno programu, klepni na Imunizace (musí být zavřeny prohlížeče)
Objeví se ti, kolik souborů není chráněno, klepneš nahoře na zelený křížek a počkáš, až jsou všechny soubory chráněné, potom už jen spustíš kontrolu tlačítkem Search&Destroy a zkontroluješ PC. To je všechno
dokončená imunizace, snad mi moderátoři nevynadají, že jsem zaplnila celou stránku
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.