Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Při spuštění PC se nezapne monitor

Od: profous odpovědí: 7 změna:

Při spuštění počítače se mi nezapne LCD monitor/obrazovka je černá,jinak je pod napětím/.

K naskočení obrazu dojde až po několikátém restartu PC.

Nevím čím to může být,viry nejsou-snad naskakuje monitor až po zahřátí na určitou teplotu/3-5min./

Nebo se musí rahřát něco v PC? - se systémem nebylo manipulováno,závada se začala projevovat znenadání.

Mám W98-doposud plná spokojenost.

Nebo odchází nějaká součástka v PC?/jaká?/

Děkuji za případné odpovědi.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pepyk93*
hodnocení

1x

Podle mě odchází nějaká součástka.Jak dlouho máte tento PC? Viry to podle mne nebudou...;)

doplněno 13.11.09 13:47:

Perda byl rychlejší...*zed*:)

profous
hodnocení

Taky si myslím,že jde něco do věčných lovišť/PC je staré/.

Jenom jsem chtěl zjistit je-li to minitor nebo PC,/kontakty zkonrolovány/.

Budu muset asi odzkoušet PC na jiném monitoru a monitor na jiném PC.

Ale než začnu laborovat,tak jsem se chtěl zeptat-třeba se někdo s podobnou závadou již setkal.

Monitor je ještě v záruce-při zapnutí svítí LED oranž/pohotovostní režim/,

po naběhnutí a opakovaném restartu se teprve rozsvítí modř/norm.režim/..

profous
hodnocení

P.S.- v počítači nic nepíská ani jiné neobvyklé/nové/zvuky.. HDD,větráky,mechaniky,apod..

Zkus tedy monitor na jiném PC a pokud to zvládneš, nainstaluj do PC druhou grafickou kartu a monitor připoj na ni.

perda*
hodnocení

0x

Může to způsobovat v podstatě jakákoliv součástka. Když po zapnutí nenajede monitor vydává PC nějaké zvuky - píská? Může se také jednat jen o špatný kontakt, zkuste nejprve kabely k monitoru na obou stranách odpojit, zkontrolovat kontakty a případně očistit a zase pořádně zapojit. Pokud to nepomůže pokračujte dále a odpojte v PC všechny komponenty ze základní desky (procesor, paměť, grafická karta, ...) a také očistěte kontakty a zapojte. Vnitřek skříně a chladiče s větráky zbavte prachu.

celp*
hodnocení

0x

A obráceně na svém PC zkus jiný monitor.

brain94
hodnocení

0x

Tento problém sem měl také ale ted už funguje všechno jak má.Na tyto věci nejsem sice veliký odborník ale ona nemusí být chyba v monitoru ale může být chyba v bedně.Když jsem měl tento problém tak jsem myslel že mi kopletně odešel monitor pak se mi monitor podařilo nastartovat netrvalo to ani 4 minuty a monitor se mi sám od sebe vypnul.Když se mi zase podařilo monitor nastartovat tak jsem zkusil promazat počítač a odebrat nějaké nepotřebné programy a k tomu jsem použil CCleaner.A pomohlo to.*palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]