Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, velice rád bych vás oslovil s prosbou o pomoc s řešením problémů, který byl obecněji popsán předešlým dotazovatelem ohledně chybového hlášení aplikace (0xc0000142). Dovolte mi, abych vám popsal můj problém. Dnes ráno mi můj počítač, ve kterém používám již 6 let Windows XP Home, antivir Avast, prohlížeč mozila (skutečně XP jede už 6 let při každodenním použití a opravdu hodně dlouhém naběhnutí k práci - cca 8 minut k plno použití bez hrkání hardisku, ale stále doufám, že to vždycky naběhne, neboť jsem úplný neználek v této problematice) ohlásil při spuštění, kdy se v předchozích asi 3 měsících pravidelně "kousal" a bylo jej třeba restartovat a vždy naběhl v pořádku následující hlášku: EXPLORER.EXE-chyba aplikace SPRÁVNÁ INICIALIZACE APLIKACE (0xc0000142) se nezdařila. Klepnutím natlačítko O.K.můžete aplikaci ukončit. Proces probíhá dále tak, že počítač se rozjede, ale obrazovka zůstává stále modrá, bez jakýchkoli ikon, lišt. Když kliknu někde do prázdna, program se rozběhne (zahrká hardisk), ale obrazovka je stále modrá a nereaguje na nic. nainstaluje se myš, tiskárna,ale bez možnosti klikat na cokoli, na obrazovce je pouze šipka. Pokud zmáčknu CTRL+ALT a DEL vyskočí tabulka, kterou lze spustit programy, nicméně na překlik tento počítač zůstává stále modrá obrazovka bez možnosti cokoli spustit. Velice rád bych poprosil o radu, jak a zda-li vůbec lze tento problém vyřešit. Děkuji všem předem. Mgr. Štambera David
Těch 6 let to jede a jede nebo je prováděná nějaká údržba (mazání, čištění registrů, cache ...)?
Co udělá stisk kláves WIN+E?
Co nouzový režim lze se do něj dostat - F8 při startování?
Děkuji za zájem o můj problém, těch šest let se samozřejmě kontrolovaly viry, stahovaly aktualizace, ale nic odbornějšího, spíše se každý diví, že se XP vůbec rozjelo, nicméně z nedostatku času jsem na údržbu neměl čas a spíše spoléhal na to, že se to vždycky nějak rozjede. Triky s WIN+E neznám, za to se omlouvám a nynní sem v práci a notebook, kde se problém vyskytl nemám u sebe, nicméně pokud to bude možné, zkusím kontakt hned po příjezdu domů až nastartuju druhý počítač, do nouzového režimu jsem se nesnažil najíždět. Mám spíše starost o data, které jsem asi pro svou hloupost nezálohoval a jako český člověk řeším, až hoří (fotky rodiny, hudba...). Takže se zkusím ozvat až dnes kolem 17-té hodiny a budu velice rád, když mi s tímhle někdo pomůže, neboť síly a nervy docházejí. Děkuji D
Tohle žádné zaplácávání něčím nespraví. Nejjednodussí je vyndat disk, vložit ho jako druhý do jiného PC, překopírovat si důležité soubory, vrátit disk do původního počítače, naformátovat a udělat čistou instalaci Windows. Jinak pokud máte dostatečně velký disk, lze jej rozdělit na více částí a využívat jednu jako systémovou pro instalaci programů a druhou jako datovou pro ukládání vytvořených souborů. Tím odpadne pri nejaké poruše systému ztrátá drahocených dat. Pokud jste ale uplný laik, doporučuji dát PC někomu kdo s tím má zkušenosti, připadně pokud jste z Brna se obratte na me.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.