Nejste přihlášen/a.
Mám windowsXP a už asi týden mám problém ho spustit.Zapnu ho a naskočí mi tam černá obrazovka a nápis:Systém nenalezen.Nejprve to šlo tak,že jsem stiskla mezerník a pc naskočil,ale už ani to nepomáhá,dnes jsem musela celou bednu odpojit a zase připojit,pak to už šlo,,,kde je chyba?Poradí mi někdo?Děkuji.
Hned po zapnutí počítače vlez do BIOSU (klávesa F2, Delete - mělo by to být napsáno na úvodní obrazovce) a tam vyhledej něco jako "Boot sequence" a zkontroluj zda máš na prvním místě nastaven HDD.
Nepíše to ještě jinou chybovou hlášku v souvislosti s tím mezerníkem? Nemáš stále v DVD mechanice nějaké CD/DVD? (nebo disketu pokud PC má mechaniku)
Zkus si tedy otestovat disk. Tento počítač -> pravé tlačítko na disk C: -> Vlastnosti -> záložka Nástroje -> Kontrola chyb - Zkontrolovat -> zaškrtnout obě možnosti (Automaticky opravovat.. a Vyhledat a pokusit..) -> Spustit -> Na dotaz Kontrola nebyla provedena... dát Ano -> Restart PC.
Při startu systému nechej doběhnout celou kontrolu.
Tak píšu jak jsem slíbila výsledek při zapnutí.Děkuji za podrobný návod,všechno jsem udělala a pc naskočil jako hodinky,jen když všechno už naběhlo,,ikonky,lišta a pod.zase se vypnul a na modré obrazovce bylo něco napsáno,nestačila jsem to přečíst,hned se zapnul znovu,,jen první věta:proces-podproces byl zastaven...takže nevím co to je,ale jak vidíte napotřetí už jde.Ještě jednou děkuji a snad už to bude dobré.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.