Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
nemužu se připojit k adsl internetu. Router (modem) funguje pravděpodobně bez problému. Podle mě bude pravděpodobně problém někde v nastavení v notebooku, ale nevím kde.
Když připojím kabel k notebooku tak se v "centru sítí a sdílení"zobrazí toto:
Včera jsem tam něco poklikal a pak to jelo, ale po vypnutí notebooku, nasledném vytažení kabelu, připojení kabelu a zapnutí notebooku (prostě odpojení kabelu a restart os - ten kabel tam nemužu mít furt připojený jelikož se jedná o notebook.) už to zase nejede.
Včera se mi při prvním připojení kabelu zobrazilo okno kde se mělo vybrat něco jako (doma, práce, veřejná - už si nepamatuji co to přesně bylo, ale vybral jsem doma (a to bylo asi špatně))
(pak jsem se v nastavení trochu vrtal a tam někde něco změnil na veřejné (myslím že z privátní))
Internet je adsl od t-mobile
OS windows vista home premium 32bit sp1
Prosím o pomoc. Už si nevím rady. Kde muže být problém?
Pokud bude třeba tak vám hodím i nějaké jiné další screeny které budou třeba k vyřešení problémů.
Prosím o pomoc. Doufám že se to povede nějak vyřešit (i když už v to nevěřím)
Mám trochu strach se v tom nastavení vrtat abych se někam špatně nepřipojil do nějaké jiné sítě třeba atd. aby pak někdo přes síť nemohl zneužít data atd... Nevím jestli se muže při špatném nastavení něco takového stát...
To co říká Perda+ se koukněte na router a řekněte co je to zač. A pokud ukazuje připojení na linku tak se taky koukněte jestli to opravdu ukazuje Problem muze byt opravdu primo v routeru nebo pripojeni poskytovatele...ale taky nemusi
Ok díky. Odpoledne se na to mrknu teď nemužu.
Ale chtěl jsem se zeptat. Dá se k notebooku dokoupit nějaká externí síťová karta nebo něco? Potřeboval bych zjistit jestli není třeba někde chyba v síťovce nebo jestli není třeba špatná. Proto mě zajímá jestli se dá (pokud možno nějak levně a hlavně z alfy) koupit externí síťovka nebo něco?
Jasně že dá. Zde do PCMCIA: www.alfacomp.cz/p/... a zde do expresscard www.alfacomp.cz/p/.... Záleží na tom jestli má notebook PCMCIA nebo expresscard zdířku. (Nebo obojí).
Nejdřív bych ale začal analýzou nastavení a modemu.
Ještě taková poznámečka, ale nevím jestli to muže vadit.
Mám adsl bez pevné. Z telefonní přípojky mi vede zelený kabel do splitteru a ze splitteru mi vede červený kabel do routeru.
Ale jelikož nemám pevnou, tak ve splitteru není zapojený telefon.
Muže to nějak vadit a nemělo by se to zapojit bez toho splitteru když nemám pevnou? A nebo by to mělo fungovat i tak?
nejdřív si prověř jestli ti komunikuje notebook s modemem, to zjistíš jednoduše. v příkazovém řádku napiš cmd a potom ping a adresu modemu. Ta je 10.0.0.138 . pokud je to ok tak se ti objeví odezva v ms. pokud ti to napíše že vypršel časový limit žádosti tak míš problém s propojením. postup : "Start" -> "Spustit" -> zadej "cmd" -> "OK". V příkazovém řádku zadej příkaz "ping 10.0.0.138". potom sem napiš co se dělo a uvidíme co dělat dál.
jj...toto jsem zkoušel. Chtěl jsem to tady napsat ale pak jsem na to zapomněl.
když dám ping a adresu routeru (ping 10.0.0.138)
Tak není problém a dostanu "odezvu".
Pokud ale dám ping a nějakou adresu (ping www.zive.cz)
Tak tam je asi problém, jelikož nedostanu odezvu ("cílový hostitel není dostupný")
Pokud teda chápu jak ping funguje a kdy je to správný.
"ping 77.93.192.144" (IP zive.cz)"
Toto jsem taky zkoušel a taky nedostanu odezvu ("cílový hostitel není dostupný")
tak dál : prověřte nastavení síťového adaptéru, přesněji protokol TCP, mělo by být nastaveno automatické DHCP. v příkazové řádce napište cmd a potom ipconfig/all a měl by jste vidět u síťovky výchozí bránu, masku podsítě, IP adresu .
doplněno 03.11.09 21:58:pokud je DHCP povolené mělo by být vše ok, vytáhněte síťový kabel, napíše to, kabel byl odpojen, vyresetujte modem a po resetu kabel zastrčte zpět, v dialogu nové sítové připojení potvrd´te umístění doma. internet by měl fungovat. pokud ne a pingy do routeru jsou ok, zkuste změnit adresu DNS serveru z automatiky na ruční DNS. dejte tam tyto adresy : 608.67.222.222 a 608.67.220.220, to je open DNS, která je stopro funkční. měl jsem podobný modem od eurotelu a staválo se mi že jejich DNS nechodil korektně, což má za následek stejné chování, ping do routeru ok, navenek vše ok ale venkovní ping nechodil. napište jak to dopadlo.
Nevím jestli je to ono, ale před prvním připojením routeru jsem ve windowsech nastavoval (a stale je nastaveno) automatické nastavení IP adresy a všech ostatních parametru podle tohoto návodu:
(Podle manuálu od t-mobile co jsem dostal k routeru se to má provést jako první krok: img9.imgup.eu/...
Ještě jsem to nezkoušel a teď už u toho nesedím a nemužu to vyzkoušet. Zítra se na to mrknu.
"vytáhněte síťový kabel, napíše to, kabel byl odpojen"
divné, já když ten kabel vždycky vytáhnu tak to nic nenapíše. Může to něco znamenat?
"vyresetujte modem a po resetu kabel zastrčte zpět"
Myslíte reset? Tím teda přijdu o všechna nastavení routeru a přednastavení od operátora a vše se vyresetuje na tovární nastavení?
(já totiž nevím co vše tam t-mobile přednastavil (kromě toho co je v návodu))
resetem myslím odpojit od sítě a znovu zapnout, ne restet do továtního nastavení, potom by wokna měly rozpoznat nové připojení. a všimnul jsem si na screenu že vám to detekuje více sítí tak pro jistotu zakažte ostatní adaptéry aťse vam to nemotá dohromady a nechte zapnutou jen síťovku . zítra to můžeme dořešit až budete online napište mi na mlask.pbs@gmail.com
" resetem myslím odpojit od sítě a znovu zapnout"
Aha. Právě proto jsem se raději zeptal.
" všimnul jsem si na screenu že vám to detekuje více sítí tak pro jistotu zakažte ostatní adaptéry ať se vam to nemotá dohromady a nechte zapnutou jen síťovku "
Ano v tomto by podle mě mohl být ten problém (ale já tomu nerozumím takže nevím jestli je to možné)
V centru sítí a sdílení se mi po připojení kabelu zobrazí toto: img6.imgup.eu/...
Když tam kliknu vlevo na odkaz " diagnostikovat a opravit" tak mi to pak zobrazí toto hlášení: img2.imgup.eu/...
(nějak nechápu co to píše, jelikož já k notebooku nic dalšího připojeno nemám jen ten kabel který vede od routeru - proto taky ani nechápu proč tam je "několik sítí -> ta "síť"a "neznámá síť"")
Tak já vám nevím. Dneska jsem to udělal tak: Zapnul jsem router a asi pět minut počkal. Připojil jsem kabel do vypnutého notebooku. Zapnul jsem notebook a co vidím? Internet jede.
Pro porovnání takto vypada centrum sítí a sdílení když jede internet: img8.imgup.eu/...
(Ale vlevo ten odkaz "diagnostikovat a opravit"tam je i tak.)
To nemůžu ten kabel připojit do notebooku když je zapnutý? To musím jen když je vypnutý a pak až zapnout? To ani ten kabel nemužu odpojit když je notebook zapnutý (to bych ale celkem potřeboval)?
A nebo to bude v něčem jiném...
vypnutí a zapnutí pomáhá když na modemu visí adresa, nebo modem zatuhne ve fázi ověřování u poskytovatele, to se může stát. každopádně s tím nic nezkazíte. více sítí to je jednoduché, wokna zjišťují možnosti, máte tam wifi na noťasu, pokud ji nepoužíváte, tak adapter zakažte. když pouzijete příkaz cmd a potom ipconfig/all v příkazovém řádku, tak vám na obrazovce vyběhnou všechny připojení. vypadá to takhle
No nevím jestli to mohlo být wifinou, ale asi ne. Protože já měl na notebooku přepínač bezdrátové komunikace vypnutý.
Tady ale nešlo o vypnutí a zapnutí routeru. Včera jsem router připojoval do notebooku kabelem v době, kdy byl notebook zapnutý.
Dnes jsem připojil router v době kdy byl notebook vypnutý a až pak jsem notebook zapnul a už internet fungoval. Teď už to funguje i po připojeni k zapnutému notebooku.
Divné.
Když použiji ipconfig/all tak mi vyjede takový dlouhý vypis, že asi ty první řádky se odmažou a ani se nezobrazí (zmizne totiž i ten "uvod" v cmd a ten příkaz co jsem zapsal) takže se asi ten výpis mi nezobrazí celý.
Tak bohužel. Po restartu (notebooku i routeru) opět internet nejde. Zajímavé že zase v cetru sítí a sdílení je více sítí: img6.imgup.eu/...
Popisi zkusenost z minuleho tydne. Zname jsem instaloval Internet ADSL od O2. Pouzil jsem starsi, ale bezproblemovy modem-router Alcatel speed touch 510i. Prozil jsem nekolik hodin bezvysledneho tapani, jako ty. A vse bylo zpusobeno tim, ze system mi posilal pripojeni o rychlosti 8 Mbit za sec. a ja pripojoval modem, ktery umel jen 4 Mbit.za sec. Po konzultaci s Helplinkou O2 jsem zapojil modem s rychlosti 8Mbit. a bylo po problemu. Zkus si porovnat rychlost od tveho providera a tveho modemu. Hodne stesti.
Ja nevím, ale myslím že ten muj modem by to měl zvládnout, jelikož ja jej dostal přimo od t-mobilu při podpisu smlouvy...
klikni na tu ikonu v centu sdílení která hlásí několik sítí a koukni co ti ukáže, budeš tamít nějakou kolizi, pokud ti pingy na router chodí s odezvou. pokud dáš pčíkaz cmd tak ti to musí ukázat stejnou věc jako jsem ti poslal na obrázku nemůže ti to nic ořezat. pokud ti to počád nechodí napiš mi mobil zavolám ti o zkusíme to online zprovoznit. milan
" klikni na tu ikonu v centu sdílení která hlásí několik sítí a koukni co ti ukáže"
Zkoušel jsem trochu googlit:
Ale jelikož tomu nerozumím, tak jsem to nezkoušel. Ani moc nevím jestli je to stejný problém.
to duplicitní připojení bude právě vidět na výpisu ipconfig/all, když je tam víc hodnot nežli se vejde do okna tak má po straně rolování okno totiž nejde roztáhnout alespoň mě mám WIN7, proto se mohlo zdát že to něco ořezalo zkus znova cmd a ipconfig/all a pošli mi screen na mlask.pbs@gmail.com. milan
Tak jsem zkoušel tento návod: jiribrejcha.net/...
A zatím to funguje. Uvidím jak dlouho to vydrží.
Jen doufám, že jsem si nezakázal žádnou duležitou službu a nenarušil tím třeba chod nebo bezpečnosti systému.
Připojte kabel od modemu a v nabídce Start v poli pro vyhledávání napiště "cmd" a spusťe. V příkazovém řádku napiště "ipconfig /all" a výpis sem hoďte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.