Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nenaběhne systém

Od: sykula* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

Chtěl jsem se s Vámi poradit.

Můj problém spočívá v tom, že když zapnu pc, nenajede mi systém jen hučí bedna. Monitor,klávesnice ani myš nefunguje, jen když to zapnu tak mi problikne klávesnice. V bedně se zdá že všechno funguje. Zkoušel jsem vyndat baterku od biosu ale ani to nepomohlo. Nikde to nevyppadá, že by to bylo spálený. Jediné co mě napadá, že by byla špatná základní deska, nebo monitor ale ten,když ho dám do elektriky tak se zaopne a za chvíli vypne.

Prosím o radu co bych mohl vyzkoušet

S pozdravem

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ještě tu nepadl zdroj. To že začne počítač hučet tak neznamená že je zdroj v pořádku

sykula*

pípá mi to když vytáhnu ramku. To je teda špatná ramka?

Ne, to pípá, protože jsi ji vytáhl. Bez ramky to neopojede.

sykula*
hodnocení

a jak teda zjistím, že je ramka v pořádku?

Je na to třeba program MemTest, ale když ti nejde PC, tak musíš ramku dát do jiného počítače.

celp*
hodnocení

2x

Dobrý den.Co moduly paměti.

sykula*
hodnocení

co jsou to moduly paměti? Ramky?

Yeah, dopručím se dostat do boisu pokud to tedy jde, který je schopen dle výroby očekovat RAMky a jiné věci, popřípadě o nich podat info, ale pokud nemáme ani BIOS jsou to ramky nebo deska a v dnešní době přehršla desek není možní si asi od známého půjčit desku, nebo čip..popřípadě sehnat nějaké LIVEcd s linuxovou distribucí která by se eventuálně mohla rozjet poradit co je s čím, ale pokud neníbios, není ani CD-rom.
Přeju štígro.
S pozdravem Adam.
sykula*
hodnocení

bios nenajede, protože se ani nezapne monitor, ale proud do něj jde.

A to se stalo jen tak z ničehož nic? Bliká třeba kontrolka HDD jako že systém bootuje i když není nic vidět? Máš tam integrovnou grafiku nebo samostatnou?

sykula*
hodnocení

Ve předu mi svítěj 2 kontrolky žlutá a červená. Když ale odpojím mechaniky tak světlo nesvítí červeně jen žlutě. Grafiku mám samostatnou. Grafika se zdá být v pořádku, běží větrák a je trošku teplej, to platí i o harddisku a barerce pro bios

Dobrá, odpoj teda všecno, co není potřeba, tedy HDD, CD/DVD, FD, další přádavné karty a vše z USB (mimo klávesnici). Zkus to spustit. Pokud PC po zapnutí pípá, zkus počet pípnutí spočítat. Zkontroluj správné usazení pamětí a grafiky ve slotech a propojení PC s monitorem.

sykula*
hodnocení

a když to bude pípat tak to znamená? Vzpomínám si než se mi tohle stalo tak mi najel systém, obraz v pohodě ale nešlo s ničím hnout s klavesnicí ani s myší. Tak jsem restartoval a od tý doby už mi nenajel systém. Je to fakt záhada

krulis*

Podle pípnutí poznáš co je kde špatně viz tady: pantherproducts.co.uk/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]