Nejste přihlášen/a.
Ahojky mel bych prosbicku,
k PC mam pres USB pripojen externi HDD kde mam ulozene nejake videa a dale mam TV se SCARTem. PC a TV nejsou v jedne mistnosti, ale neni velky problem propojit je kabelem pokud by bylo treba.
A ted o co mi jde:
co vse budu potrebovat abych mohl na TV prehravat soubory z externiho HDD? PC je stale zaple.
Diky moc za radu
doplněno 26.10.09 18:08:Asi jsem to napsal trochu jinak nez jsem chtel.
Myslel jsem ze bych k PC ani nechodil a vse v klidu obsluhoval pouze od TV. Kdokoliv u PC by o nicem ani nemusel vedet (to neni podminka) a mohl by si delat skoro co chce.
Proste nejakej prehravac kterej by si tahal data z externiho HDD (velkyho).
Diky, to vypada zajmave.
Akorat by asi bylo lepsi kdyby ten externi HDD nebyl pripojen pres USB ale pres LAN:-/
Asi překombinováno. Včera jsem koupil v Penny DVD již třetí přehrávač PHILIPS DVP 3260/12 za 799 Kč. U babičky se vyhodí domácí kino SENCOR a nahradí Philipsem.
Ten se nechá opatřit novým Firmwarem, pokud by nějaký film byl s externími titulky a možnost "skoku" doprostřed filmu je taky dobrá věc. Přes USB připojíme externí disk 250GB formátovaný FAT a těch 350 filmů co se vejde ani nezhlédne.
Jen kabel k propojení PC a TV. Nejčastěji S-Video -> SCART. Koukni zda máš na grafické kartě S-Video výstup.
Dále bude potřeba nějak dostat do místnosti s TV zvuk. Můžeš tam natáhnout kabel 3,5mm jack -> 2xcinch a připojit to třeba do hi-fi věže.
Nevýhoda je, že PC budeš muset ovládat z jiné místnosti, ale to jde řešit dálkovým ovládáním k PC.
Pokud jsou videa v nejakem kompresnim pocitacovem formatu, resil bych to bud DVD prehravacem (nebo to ted umi i nektere settopboxy) ve variante s USB vstupem, ktery prehravani vetsinou divx souboru podporuje.
1 - rad bych ten HDD rad nechal u PC
2 - co jsem cet tak vetsina STB nebo DVD prehravacu podporuje jenom male (kapacitou) USB zarizeni
Ad1: napadlo me leda neco takoveho azobchod.cz/...
Pripojit HDD na PC i na STB a prepinat se mezi nimi. Jestli to pojede ale odskousene nemam.
Ad2: Vetsina pristroju podporuje bez problemu vetsi kapacity HDD. Mam odskouseno 160GB. Vetsinou je zde problem s napajenim pokud disk nema externi napajeni (trafo). Pokud nema je treba pouzit 2,5"HDD a konkretni znacku. Ne vsechny znacky takto zapojene funguji.
Asi takhle. Pokud máš novější televizi s HDMI tak asi video karta má druhý výstup taky HDMI případně S-video a kabelem to propojíš. K tomu taky audio. Asi žádná láce. Navíc to ovládání z vedlejší místnosti bude asi problém, neznám nějaké Infra ovládání pro PC.
Ale třeba u satelitu který mám ve vedlejší místnosti a výstupní signál je namodulován do anténního kabelu tak jsou různé návody na Infra "prodlužovák". Já to nakonec vyřešil že v ovladači je jack, kabílek do druhé místnosti a před satelitem Infra dioda. Investice za 100 Kč (jen kabílek stál 70 Kč) a ovladač je nadále mobilní. Velká spokojenost v rodině.
Ovšem výstup z PC taky modulovat na anténní signál asi taky problém.
Takže nejlepší doporučení. Nedávno jsem koupil v Penny DVD přehrávač PHILIPS DVP 3260/12 který se doprodával asi za 700 Kč.
Do něj to chce nové Firmware nikoliv však od PHILIPSU. Na internetu je ke stažení. Novým firmwarem se vylepší menu a hlavně titulky pokud máš nějaké filmy cizojazyčné a k tomu soubor titulků třeba ve formátu SRT. Taky je možný velice vítaný časový skok doprostřed filmu. To jiné DVD nemají a většinou se musí použít rychlé "převíjení"
A to DVD má USB. K němu je připojen externí HDD 250GB. Je to SATA HDD, ale na tom asi nezáleží. Určitě půjde i IDE. Jen musí být formátován na FAT32.
No a z tohoto HDD přehraji vše. Filmy AVI s DIVX, obrázky JPG a i hudbu MP3 možná i WMA.
Snad jen, že většina DVD zvládne jen maximální rozlišení 720x576. To PC přehraje větší rozlišení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.