Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prehravani souboru z PC na TV

Od: lego® odpovědí: 12 změna:

Ahojky mel bych prosbicku,

k PC mam pres USB pripojen externi HDD kde mam ulozene nejake videa a dale mam TV se SCARTem. PC a TV nejsou v jedne mistnosti, ale neni velky problem propojit je kabelem pokud by bylo treba.

A ted o co mi jde:
co vse budu potrebovat abych mohl na TV prehravat soubory z externiho HDD? PC je stale zaple.

Diky moc za radu

doplněno 26.10.09 18:08:

Asi jsem to napsal trochu jinak nez jsem chtel.

Myslel jsem ze bych k PC ani nechodil a vse v klidu obsluhoval pouze od TV. Kdokoliv u PC by o nicem ani nemusel vedet (to neni podminka) a mohl by si delat skoro co chce.
Proste nejakej prehravac kterej by si tahal data z externiho HDD (velkyho).

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Já bych si asi pořídil něco takovýho alza.cz/... koupíš přehrávač, natáhneš sítovej kabel z compu do přehrávače a u televize si vybereš na co budeš čučet. A někdo jinej může klidně dělat na compu co bude chtít.
hodnocení

Diky, to vypada zajmave.
Akorat by asi bylo lepsi kdyby ten externi HDD nebyl pripojen pres USB ale pres LAN:-/

jirbar*

Asi překombinováno. Včera jsem koupil v Penny DVD již třetí přehrávač PHILIPS DVP 3260/12 za 799 Kč. U babičky se vyhodí domácí kino SENCOR a nahradí Philipsem.

Ten se nechá opatřit novým Firmwarem, pokud by nějaký film byl s externími titulky a možnost "skoku" doprostřed filmu je taky dobrá věc. Přes USB připojíme externí disk 250GB formátovaný FAT a těch 350 filmů co se vejde ani nezhlédne.

perda*
hodnocení

0x

Jen kabel k propojení PC a TV. Nejčastěji S-Video -> SCART. Koukni zda máš na grafické kartě S-Video výstup.

Dále bude potřeba nějak dostat do místnosti s TV zvuk. Můžeš tam natáhnout kabel 3,5mm jack -> 2xcinch a připojit to třeba do hi-fi věže.

Nevýhoda je, že PC budeš muset ovládat z jiné místnosti, ale to jde řešit dálkovým ovládáním k PC.

hodnocení

0x

Pokud jsou videa v nejakem kompresnim pocitacovem formatu, resil bych to bud DVD prehravacem (nebo to ted umi i nektere settopboxy) ve variante s USB vstupem, ktery prehravani vetsinou divx souboru podporuje.

hodnocení

1 - rad bych ten HDD rad nechal u PC
2 - co jsem cet tak vetsina STB nebo DVD prehravacu podporuje jenom male (kapacitou) USB zarizeni

Ad1: napadlo me leda neco takoveho azobchod.cz/...
Pripojit HDD na PC i na STB a prepinat se mezi nimi. Jestli to pojede ale odskousene nemam.

Ad2: Vetsina pristroju podporuje bez problemu vetsi kapacity HDD. Mam odskouseno 160GB. Vetsinou je zde problem s napajenim pokud disk nema externi napajeni (trafo). Pokud nema je treba pouzit 2,5"HDD a konkretni znacku. Ne vsechny znacky takto zapojene funguji.

schery*
hodnocení

0x

Pokud ty videa na HDD máte v jiném formátu,třeba DVIX,XVID,tak vám to televize přehrávat nebude.

slonbonjohn*

Nesmysl, televize je jen druhým nezávislým monitorem, který zobrazuje to, co danný přehrávač v PC přehrává.

jirbar*
hodnocení

0x

Asi takhle. Pokud máš novější televizi s HDMI tak asi video karta má druhý výstup taky HDMI případně S-video a kabelem to propojíš. K tomu taky audio. Asi žádná láce. Navíc to ovládání z vedlejší místnosti bude asi problém, neznám nějaké Infra ovládání pro PC.

Ale třeba u satelitu který mám ve vedlejší místnosti a výstupní signál je namodulován do anténního kabelu tak jsou různé návody na Infra "prodlužovák". Já to nakonec vyřešil že v ovladači je jack, kabílek do druhé místnosti a před satelitem Infra dioda. Investice za 100 Kč (jen kabílek stál 70 Kč) a ovladač je nadále mobilní. Velká spokojenost v rodině.

Ovšem výstup z PC taky modulovat na anténní signál asi taky problém.

Takže nejlepší doporučení. Nedávno jsem koupil v Penny DVD přehrávač PHILIPS DVP 3260/12 který se doprodával asi za 700 Kč.

Do něj to chce nové Firmware nikoliv však od PHILIPSU. Na internetu je ke stažení. Novým firmwarem se vylepší menu a hlavně titulky pokud máš nějaké filmy cizojazyčné a k tomu soubor titulků třeba ve formátu SRT. Taky je možný velice vítaný časový skok doprostřed filmu. To jiné DVD nemají a většinou se musí použít rychlé "převíjení"

A to DVD má USB. K němu je připojen externí HDD 250GB. Je to SATA HDD, ale na tom asi nezáleží. Určitě půjde i IDE. Jen musí být formátován na FAT32.

No a z tohoto HDD přehraji vše. Filmy AVI s DIVX, obrázky JPG a i hudbu MP3 možná i WMA.

Snad jen, že většina DVD zvládne jen maximální rozlišení 720x576. To PC přehraje větší rozlišení.

perda*

Infra ovládáních pro PC je na trhu spousta, např: www.krup.cz/

jirbar*

Pak to může řešit jako já v předešlém příspěvku ovládání Satelitu. Vyrábět nějaký IR "prodlužovák z vedlejší místnosti je problém a stejně musí mít kabel. Na ovladač, Audio a Video pokud Audio a Video nenamoduluje do anténního kabelu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]