Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problemy pri spusteni pocitace

Od: karusa* odpovědí: 4 změna:

Dobry den,

chci poprosit o radu. Pri spusteni pocitace se mi opakovane stava, ze se mi pocitac zasekne, monitor zacne blikat (jen svetelko spusteni) a ja nemuzu delat nic jineho nez vypnout a zapnout jistici spusteni vzadu na pocitaci a pocitac zapnout znovu. Jenomze se to stava opakovane a nekdy trva i vice nez pul hodiny nez se mi pocitac rozjede. Kolikrat se mi ale stane i behem prace na pc, ze se stane stejna situace a nebo se rozostri obrazovka (rozmazane ctverecky), na nic pocitac nereaguje a ja musim postupovat stejnym zpusobem. Avast funguje, i microsoft security a nic :(

Stava se mi i, ze na klavesnici nejde psat diakritika (jako prave ted).

Dekuju za radu.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hepcziiik*
hodnocení

0x

Osobně bych viděl pravděpodobnou příčinu v napájecím zdroji, ale protože se "na dálku" počítač opravuje velmi špatně vzhledem k nemožnosti vidět ho "na živo" a případně se v tom pošťourat, doporučil bych servis v blízkém okolí. Může to být banalitka v podobě uvolněného kablíku, ale také loučící se napájecí zdroj nebo základní deska.

Podobný problém se mi stal, na tlačítko startu PC reagovalo občas, špatně nebo vůbec, asi podle momentální nálady :). Byla chybná jedna napájecí větev (už si nevzpomenu která) čímž zdroj buď nedodal počítači dostatečný proud při stratu, případně kolaboval při vyšší zátěži.

Takže bych to viděl na ten zdroj, ale opravdu je to střílení od boku, pokud to člověk nevidí.

stany*

Souhlasim s tim zdrojem, ale může to být taky vada softwaru případně jiného hadrwaru. Ja bych pres servidem vyzkousel preinstalovat PC - naformatovat HDD a udelat cistou instalaci, pokud to nepomuze, jit do servisu

hepcziiik*

v takovém případě bych před kompletní přeinstalací (ne každý si zálohuje PC) nejprve zkusil odinstalovat poslední software případnw hardware. pokud si obsluha vzpomene, že počítač začal "blbnout" právě po připojení nového HW nebo nainstalování nového SW, mohlo by být téměř vyhráno

Za předpokladu že to dělá po spuštění počítače, tedy před bootem windows, tak to chápu alespoň já, tak bych vyloučil SW problém a žádná odinstalace programů nepomůže, ale to je právě to definování pojmu při startu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]