Nejste přihlášen/a.
Při zapnutí instalace windows XP mi probíhá prohledávání hardware v počítači a po bliknutí obrazovky naskočí modré okno s chybou. Je tam napsáno že program bude ukončen aby nedošlo k poškození počítače a tím jsem zkončil. Poraďte prosím už si fakt nevim rady
Většinou se to svádí na RAMku, ale může tp být cokoliv, třeba nakopnutý disk. Proč neprozradíte tu chybu?
A proč reaguješ na mě? :P
Nevim proč by to byla blbost. Je to normální stejně jako by to bylo opačně. Jen v tomto případě musíš mít mód disku v biosu přepnutý na compatible a nebo dodané ovladače na satu- ať už na disketě nebo integrované v instalačce. Tazatel jen mohl uvést tuto informaci už na začátku.
Jedná se o reinstal, nebo instalaci na čistý disk? Předchozí OS fungoval bez problémů? Může být problém v zapnuté virové ochraně v BIOSu - "Boot sector virus protection" - zkuste ochranu vypnout.
Take muže byt chyba v RAM, doporučil bych otestovat programem memtest. Dale bych zkontroloval jestli PC neni přetaktované.
doplněno 26.10.09 03:38:jestli nevidí disky tak ty jsou pravděpodobně SATA a pro XP je třeba při startu zvolit zavedení ovladače z diskety. Ovladač býva na CD s ovladači k desce a je treba vytvořit disketu.
Nejedná se nahodou o NTB? Tam je tento problem nejčastější a vyrešit asi nijak moc nejde,leda si vytvořit vlastní kompilaci install Win XP a pak ovladač neni treba na diskete,nebo pořidit externí FDD mechaniku stoji neco kolem 500,- ale tam si nejsem jistý jestli na externi FDD to bude fungovat.
Pres Flash disk to nejde bo instalacka xp vyžaduje FDD.
U stolnich PC se tento problem vyskytoval v začatcich když začinalo sata, nyni to je spiše problem staších PC.
Ale jak pišeš byly tam vista tak že na 99% bych tipoval na NTB.
Mám takový pocit, že instalace samotných XPéček se nespustí pokud to je v BIOSU špatně nastavené, alespoň tak to bylo u notebooku, kde jsem XP instaloval... Já bych osobně zkusil vyndat a nandar zpět RAMKY... Visty se ti tam nenainstalují, protože XP mají na daném HDD své instalační soubory, které brání Vistám k identifikaci daného HDD (stejně jako u W7) jediné řešení jak tam dostat Visty je naformátovat disk pomocí jiného programu než je XPéčko zkus Partition Magic pozor ne .exe soubor ale většinou .iso.. To vypal na CDéčko (osobně používám na bootovací CD/DVD program ImgBurn) hod do mechaniky a naformátuj si daný HDD. Poté ti ho Visty v pohodě najdou...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.