Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přehřívání severního můstku (north bridge)

Od: necro* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,

Asi před měsícem se mi vyskytl "menší" problém s PC.

Jde o to, že teplota severního můstku (north bridge) je tak vysoká, že tam není možné udržet ruku.

PC se po hodine restartuje a po restartu mi kolikrát ani nenaběhnou ikony a znova restart.

Myslíte, že by například pomohlo přidělat malý větráček (40x40 mm)?

Prosím píšte sem možné řešení.

Děkuji předem

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

A co zkusit přídavný chladič?

PRIMECOOLER PC-NB1 NORTHBRIDGE HEATSINK

Chladiče čipsetu MB a VGA • Tento chladič severního čipsetu (Northbridge) je speciálně navržen pro tiché a spolehlivé chlazení bez jakýchkoliv vibrací. Rozměry jsou 37 x 37.6 x 47mm. Je vyroben z hliníku a váží 51g. Díky univers
Výrobce: PRIMECOOLER
Cena s DPH: 64 Kč - 72 Kč

JABRAKA

necro*
hodnocení

Já s tímhle nemám zkušenosti, nevím ani jak to tam přidělat...

radši bych kdyby ten větrák mohl být

A co to máš za desku?

necro*
hodnocení

To bohužel nevím, programy mi ukazují unspecified LakePort...

a krabici od too nidke nemám počítač mi sestavoval bratr.

doplněno 25.10.09 13:49:

Jinak ten chip set je Intel i945G/GZ

Výrobce i typ desky na ni bývá natištěn. Krom toho, že se ti NB zdá moc teplý, je s PC nějaký problém?

necro*
hodnocení

Žádné komplikace jsem nezaregistroval. Prostě si myslím, že příliš velkou teplotou vždycky spadne PC a ostatní je v pohodě.

Jen mi nejde do hlavy proč se to doteď nestalo a teď pořád.

Až zjistím zakl. desku hned napíšu...

Padání PC může způsobovat jak hardware tak i software. Dá se předpokládat, že NB byl takto teplý i předtím.

necro*
hodnocení

Chtěl bych se zeptat, není možné, aby to způsoboval vir?

Že by si sám řídil chlazení? nebo něco tak

Jako teoreticky to možné je, ale jsem si jist, že to nebude tvůj případ. Programovat vir aby si hrál s chlazením je ztráta času.

necro*
hodnocení

Takže přeinstalováním windowsu nic nezmůžu?

A co mám tedy dělat?

Pokud připustíme, že se jedná o chybu software (to je ta lepší varianta) tak by ti reinstalace operačního systému, zvláště pokud ho máš v běhu již dlouho, měla pomoci.

necro*
hodnocení

Teď se naskytl i další problém, počítač se přibližně pětkrát zpomalil.

Než se mi načte základní stránka internetu trvá to asi 30s. Spustil jsem antivirovou kontrolu a běhěm 3 minut mi naskočili asi 3 viry, ale nemohl jsem to nechat dokončit, protože počítač zase do té doby spadnul.

CD na přeinstalaci zrovna po ruce nemám.

Podívej se do správce zařízení na vytížení procesoru, co tam běží a zatěžuje CPU.

necro*
hodnocení

využití procesoru je kolem 3% a nejvíce zatěžuje počítač: AVG, Firefox, Skype...

nejvíce avg se 73 000 kB

To je normální stav. To výrazné zpomalení je akle na závadu. Zkus systém jetě projet programy na spyware. Stále ale bude lepší reinstalace.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]