Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem,
Na jednom starším pc začali problémy s pomalým zobrazováním. Otevřít jakýkoliv adresář bylo na více jak hodinu, sami od sebe se otvírala okna exploreru (net prohlížeč) vypnout nešlo jinak než natvrdo. Řešilo se reinstalem winxp. Po instalalaci vše ok do doby než se instalovali ovladače zákl. desky. Po restartu se win nenastartoval. Je nabídka startu běžným zůsobem, v nouzovém režimu, nebo v poslední známe konf., defoltně je nastaveno spustit běžným způsobem. Po půl minutě se to pokusí samo nastartovat, objeví se logo win, ale když má naskočit, blikne na maličkou chvilčku (milisekundu?) modrá obrazovka a je to zpět na nabídce jakým způsobem spouštět. Jiné spuštětění nelze, protože nefunguje ani myš ani klávesnice takže se nedostanu ani do setup na nastavení bootování
Otázka je tedy jasná:
Čím to je a co s tím?
Předem děkuju za konstruktívní názor a radu.
Zkus systém nainstalovat znovu a poté instaluj po jednom jenom ovladače, které ti chybí. Pokud se onšem už ani nedostaneš do BIOSu na nastavené bootování, tak je to chyba hardware. Zkontroluj jestli všechno sedí jak má (uvolněné konektory, správnost zapojení...)
Děkuju za odpověď.. takže do biosu jsem se už dostal zahýbal jsem konektory a klávesnice i myš se rozběhli... ted zůstává jen problém se zvukem a síťovým adapterem.. kodekky i ovladače pro zvuk jsou a pracují správně, ale zvuk prostě nejde protože prý není zvukové zařízení k dispozici... Síťový adapter jako když prostě neexistuje... může to být vada na základní desce?
Může to být chyba základní desky. Podívej se do správce zařízení, jestli tam jsou vypsané a v pořádku.
Jsou tam kodeky i ovladače, ale zařízení nelze nalézt nebo nefunguje správně... ani síť a ani zvuk sběrnice PCI je s? a nelze doinstalovat... diagnostika nenašlo některé součásti základové desky,,, výrobce neznámý... takže je to jasný, jde se pro novou..
Ted mám obavu o registraci stávající winxp... podle Microsoftu se váže licence na základovou desku. Jestliže ted bude nová ZD pak asi budu muset koupit i nový WIN...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.