Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak reklamovat notebook - přehřívá se

Od: jinjik odpovědí: 19 změna:

Dobry den,

potřeboval bych poradit s reklamaci notebooku. Mel jsem ho ted v reklamaci kvuli tomu ze se mi zahriva az na 95 stupnu, po 14 dnech v servisu mi prisel zpet ze nema zadnou zavadu, ze provedli testy :HDD,MEM,MB, baterie - testovano 5 hodin pri zatezi. Potom co jsem si prinesl notebook domu tak se zase zahriva na tich 90-95 stupnu porad. Co s tim mam delat? Znovu reklamovat? Je to notebook Hp pavilion dv5 1150, kupovany v lednu v Datartu.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A na 95°C se ti zahřívá co?

jinjik
hodnocení

mam stazenej program Speed fan a tam je jen CPU.. sem totiz nesehnal jinej program kterej by ukazal i jiny teploty, jestli vis tak mi ho rekni ja to zkusim a uvidim na kolik se zahrivaj ostatni veci... ale mam visty..:/

a to ale poznam i kdyz si na to sahnu.. dam ruku zespoda na ten NTB a to je jak topinkovac nakej tyo... a to ho mam polozenej normalne na drevenym stole, kdyz sem ho mel jednou v posteli (nemohl se tolik vetrat) tak sem najednou mel asi 120stupnu...

petr123*

Zkus tohle: cpuid.com/...

jinjik
hodnocení

no tak s tim CPUID jak si posilal je to rozdeleny

temperatures THRM (nevim co znamen) mam 93 stupnu

pak teplota obou procesoru mam po 5 minutach 90 stupnu

a graficka karta je na tom dobre ma jenom 65 stupnu... to bych rekl ze je porad spatny...

petr123*

Tak to je podle mě fakt něco špatně. Šel bych do prodejny a ukázal jim ty teploty na vlastní oči. Tohle je na reklamaci, navíc ti to dost snižuje životnost procesoru.

jinjik
hodnocení

v prodejne mi reknou akorat ze to poslou do servisu... sem prave uz byl nasranej v ty prodejne kdyz mi rekli ze tam neni zadna zavada, tak akorat rekli ze za to nemuzou ze to rekl servis...

ja bych ho proste nejradsi vyreklamoval protoze se mi na nem sere furt neco od prvni chvile co sem ho prinesl domu, to po pul hodine zamrznul kdyz sem ho poprvy zapnul... pak mi tam prestal fungovat DVB-T tuner ale to sem neresil, navic je strasne pomalej, ale rikal sem si ze todle reklamovat asi nemuzu pak sem zjistil pomoci tich programu ze se zahrejva takle extreme tak sem si rikal ze to je docela dobrej duvod k reklamaci a treba i na to abych to vyreklamoval trikrat a vratili mi prachy, ale frajeri reknou ze s tim nic neni ne...

tak doufam ze se mi to nak povede a od HP uz nikdy zadnej notebook...! stoji za hovno a ten jejich servis stoji este vic zahovno... sry ze sem sprostej ale uz me to fakt stve...

petr123*

Hmm :( Podle mě všechny závady sepiš a všechny vyreklamuj. Čím víc chyb jim sdělíš, tím větší naděje že to začnou řešit.

Ta rychlost je diskutabilní, ale zkus sehnat nějaké jiné majitele stejného počítače a budeš moci porovnat jak teplotu, tak i výkon. Výkon můžeš změřit třeba tímhle: slunecnice.cz/...

petr123*

Ještě mě napadlo - jsi si jistý že to ukazuje stupně Celsia? Ony to můžou být stupně Fahrenheita! A takových 35 st. C = 95 st. F!

Protože mít ten procesor opravdu takovou teplotu tak by to nevydržel a už by se ti dávno spálil. Případně by ti bezpečnostní okruhy počítač samy vypnuly aby nedošlo ke zničení.

jinjik
hodnocení

jj sou to celsia... farnheit tam ma 194 stupnu..))

petr123*

Podívej se do biosu, většinou tam lze najít aktuální teplotu ze všech dostupných čidel.

jinjik
hodnocení

a reknes mi prosim te kde to najdu, nebo jak se dostanu do biosu.? ja sem na bios amater..:(

petr123*

Když se počítač zapíná tak se ti zobrazí hláška kde je napsané co máš stisknout pro vstup do biosu. Někdy je to tlačítko DEL, někdy F2, někdy F8... Jinak v biosu přímo jdou nastavit nějaké základní vlastnosti počítače, takže pozor aby sis tam omylem něco špatně nepřenastavil.

petr123*
hodnocení

0x

Tolik ti topí i jen když ti naběhnou widle nebo při nějaké hře nebo pouštění videa? Jestli jen při velké zátěži tak je to normální, noutáky jsou prostě taková malá přenosná kamna...

Jo a na tu postel pozor, tím že ho hodíš na měkkou podložku tak si ucpeš větrací otvory, z počítače nemůže odcházet teplý vzduch a může v extrémním případě dojít i k poškození hardware. A na reklamaci to neuhraješ, to není chyba výrobce ale nevhodné použití.

jinjik
hodnocení

takle mi to topi skoro hned.. zapnu ho, chvili pockam, zapnu ICQ, internet a uz tam mam 85 pak si treba pustim nakou hudbu a je to 93, a hry se na tom ani hrat nedaj, to uz by se asi rozteklo...

a s tou posteli to je jasny, sem to tam mel jenom jednou a kdyz sem si vsimnul co to dela tak uz to mam jenom na stole..

petr123*

Co jsem zkoušel hledat tak běžná teplota u tohoto modelu se pohyhuje kolem 50-70 stupňů. Jestli máš odvahu a na počítači nejsou žádné "plomby" tak bych ho zkusil rozdělat a zkontrolovat, jestli třeba není zanešený větrák na procesoru. Prach dokáže udělat hodně :(

I když je tady ještě jedna možnost - že ti to program jenom špatně ukazuje. Nebo ještě k tomu biosu - tak co jsem koukal tak by v něm asi mělo jít nastavovat chování větráku. Takže třeba je jenom nastavený na minimální účinnost.

jinjik
hodnocení

no to mi rekli i kdyz sem volal na technickou podporu HP ze tam je kolem 50-60 stupnu nakej ten prumer...

a vrtat se v tom nechci, nejenom ze se v tom moc nevyznam ale mam na to zaruku tak at se staraj oni... a este bych tam neco posral a bylo by po zaruce...

a vetrak bych rekl ze neni nastavenej nak nizko protoze to dela rachot jak blazen..))

jinjik
hodnocení

a nemohl bys mi poslat odkaz kde si nasel to ze tam je ta bezna teplota 50-70 stupnu.? ja abych jim to treba mohl nak dolozit pri ty dalsi reklamaci...

schery*
hodnocení

0x

Já bych to reklamovala znovu,protože po 3.reklamaci vám musí vrátit peníze a koupíte si nový notebook.

doplněno 23.10.09 19:45: Program na měření teploty PC-
Core Temp je šikovným programem , který monituruje aktuální teplotu vašeho procesoru. A nejen to. Jedinečností je ukazatel teploty u každého jádra procesoru zvlášť, díky tomu máte před sebou skutečné hodnoty zahřívání i tehdy, máte-li dvoujádrový procesor. Změřené hodnoty si můžete nechat průběžně zapisovat.
jinjik
hodnocení

no s tim sem taky nak tak pocital... ale musim mit 3 stejny reklamace nebo 4 rozdilny... a po kazdy reklamaci musim mit reklamacni protokol o tom co s tim udelali... a kdyz sem to tam mel poprvy tak mi nic nedaly a kdyz sem to tam mel ted s tim zahrivanim tak do toho protokolu napsali ze s tim nic neni... takze jako bych to v reklamaci nemel vubec vid... ale ja je proste budu otravovat dokud mi ty prachy nevrati...

a program zkusim dik..))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]