Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebuji poradit ohledně monitoru, měl jsem starý ASUS, nicméně mi táta půjčil svůj HP w1907v (LCD), kde je doporučené rozlišení 1440x900, jenže když toto rozlišení aplikuji, mám nahoře na monitoru černý pruh (cca 1cm, tím pádem je obraz posunutý o 1 cm dolů -> není vidět start, ani dolní panel... To podobné mám na stranách, obraz je šoupnutý doprava, pravá strana monitoru je "zasunutá" a vlevo je pruh cca 1 cm opět... Dalo by se říci, že mám obraz posunutý o 1 cm dopravadolů... Prosím poraďte, v jiných rozlišeních to jde normálně, ale zas je špatná kvalita obrazu.. Jasně je tam napsáno, že doporučené rozlišení je 1440x900-... Budu vděčnej za každou radu, hlavně tu která pomůže
Monitor by měl být seřiditelný přes vlastní Menu (´tlačítka´) - jas, kontrast, centrování vertikální i horizontální...
doplněno 06.02.13 17:29:Hm... No - teoreticky by součástí ovladačů mohl být i nějaký softík (mimo Win - Vlastnosti) k seřízení.
A - jakou máš obnovací frekvenci? - co jsem koukal na popis, mělo by být 60 Hz, toto nastavení také může mít vliv.
doplněno 06.02.13 17:44:No - na starém monitoru asi nastavuješ menší rozlišení - takže mne napadá - zkus na tomto snížit počet barev (je možné, že ´nestíhá´ grafická karta).
doplněno 06.02.13 17:47: Není zač - jen mne, teď, už nic dalšího nenapadá...
Program by mohl být součástí ovladačů monitoru - ale nemusí být, nemá jej každý monitor...
Ahoj, to už jsem zkoušel. Když dám to přes ten monitor, tak když dám vertikální seřízení, mám to na 50%. Když zmáčknu kraťoučce ten čudlík, tak to hned skočí na 100% a ten obraz skočí tak o 5 mm... Tím to nejde. Dal jsem nastavení automatického obrazu, už zbývá jen ta výška... 1cm horní pruh černý, dole je schovaná půlka nabídky start (toho panelu)
Obnovovací frekvence je 60Hz, takže v tom by problém neměl být.. Jakej softík? Nevím, nějakej program jsem ještě neviděl.. A na googlu nic.
Teď jsem to zkusil, ale pořád nic...Mimochodem moc díky za Váš čas, ale stejně.. Něco v tom bejt musí :/
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.