Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mac vs. HP

Od: ladyeldar odpovědí: 10 změna:

Kdybych si chtěla koupit notebook, ale zatím vůbec nevím jaký, jen chci aby byl výkonný (aby se na něm dala sem tam spustit i nějaká hra, DVD - aby se to nesekalo) je lepší vybírat od Applu (nebude tam třeba problém, když chci mít Windowsy?) nebo od klasických výrobců, například HP, ASUS atd. (nebude zase tady prolém s Vistou? prý to není moc dobrý OS...) , Co byste mi poradili a jaké máte zkušenosti s Macem?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petr123*
hodnocení

2x

Jestli máš zkušenosti s Windows a všichni známí kolem mají windows, tak o Apple nepřemýšlej.

Jestli ráda něco nového zkoumáš a máš někoho kdo ti s tím pomůže tak to zkus. Ale počítej s vyšší cenou.

Pokud chceš prostě jen nový počítač a chceš něco kvalitního, tak s HP nebo IBM (Lenovo) rozhodně chybu neuděláš.

qwertz*
hodnocení

0x

Co je mi známo, Mac má svůj lastní operační systém, programy pro Windows pod ním neběží. Je rozšířený v Americe, v Evropě bych doporučil klasické PC.

ackar*

Do Maca si můžeš doinstalovat Winy. Naopak to však nejde.

Hlasuju pro Mac

doplněno 21.10.09 18:22:

S Macem zkušenosti jen ty nejlepší. Mám zkušenosti s iMac G5 a nemůžu si ho vynachválit;)

Pokud máš zbytečných 40000,- nebo známého v USA, tak si myslím, že to je jasná volba;)

schery*
hodnocení

0x

Musíš mít výkonný počítač-výbornej je ASSUS mini-má vše co potřebuješ a stojí od 8-10 000Kč a baterka vydrží 6hod.

doplněno 21.10.09 20:09:

k tomu si přikoupíš vypalovačku-stojí kolem 1000Kč a je to lepší,když není přímo zabudovaná v počítači,protože stejně vydrží tak 2 roky.Tento počítač ASSUS se opravdu povedl a výkon-supeeer!

lordslayer*

Za 10k žádnej výkonej počítač neexistuje...

ackar*

chce si pouštět DVD ... na ASUSu za par korun si dévédéčko moc nepustíš...

alf*

to @schery : tak ten byl dobrej.

Byl by odkaz na ten stroj od Asusu za 8 na kterém jede třeba jen taková pitomost jako NFS nebo jen šipka v ninjakiwi.com/... se bude svižně pohybovat. Díky za tip.

schery*

extranotebook.cz/...

doplněno 21.10.09 20:55:

Cena- notebooky.biz/...

lordslayer*

Sice offtopic ale nemohu si pomoci. Už jak vidím toto www.extranotebook/... tak se mi dělá špatně. Navíc v ta konfigurace není ani výkonná ani vhodná na sledování filmů.

schery*

lordslayer-tak se běž vyzvracet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]