Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, zakoupila jsem si použitý notebook
a chci se zeptat, je v něm legální Windows 7, avšak není na notebooku žádný licenční lístek windowsu, znamená to, že tam dotyčný nahrál originální Windows, ale notebook koupil bez OS?
Mou hlavní otázkou však je, jakým způsobem mohu vypálit tento Windows, ,který je momentálně v NTB na DVD, abych mohla případně příště celý Windows přeinstalovat a nainstalovat z DVD legálně, když mám i sériové číslo.
Kdo mi poradí prosím? Nějak co nejpodrobněji. Moc děkuji a pokud budete potřebovat nějaké informace ohledně NTB, jelikož nevím, zda jsou nějaké třeba, tak se ptejte.
Hezký den.
Takže když si koupím originální CD Windows, tak na obalu je nějaký ten štítek, který se nalepí na notebook?
Ano, s licencí dostaneš štítek, který bys měla nalepit na počítač (na nějaké vhodné místo, aby tam vydržel).
Každopádně je tam psáno, že Windows je legální a že je aktivován.. Tak tomu nerozumím.. Každopádně bych chtěla tedy vědět, jak mám vytvořit z toho CD Windows?
stačí když z netu stahnete holou neupravenou necracknutou verzi.. tu vypálíte... ale pokud k teto verzi nemate licenční štítek nalepený na notasu tak tady nema smysl hovořit o legalnim systému.. jinak si myslím že pálení windowsu legalni je.. ono ty 2000 má cenu hlavně ten štítek.. né to dvd .. ale crackování už je protizákonné... nevím jestli mají i nové systémy TRIAL licenci na 30 dnu.. vim že u xp to bylo.. to je si myslim taky legalni ale komu by se chtělo to instalovat každdy měsic znovu,
Já si ale koupila použitý notebook, zakoupený v Alze, a bylo mi řečeno, že je v něm windows 7, tak by mě nenapadlo, zda je v něm legální či ne. Neřekla jsem, že jsem si koupila notebook bez OS.
To chápu, ale mohl ho tak zakoupit původní majitel a winy tam nahrát svoje at už legální nebo nelegální. Já tím chtěl jenom říct, že pokud na něm není štítek, tak to nic nedokazuje.
Neodpovím ale mám obdobný dotaz.tak jsem koupil použitý NTB,je nalepen štítek ,i s key kódem ale nevím zda-li je legální i pro mne nebo byl jen pro pův.majitele(tvrdil že legální je i když ve většině prodejů uvádí že OS je na vyzkoušení do 14 dnů platný,pak že má kupující nainstalovat svůj OS.,Mně jde spíše jak vypálit os ,abych mohl v případě potřeby reinstalovat! Díky.
No vypálit nemusíte nic, v ntb bývají na disku dva oddíly, na tom jednom je instalačka nainstalovaná. Já jsem k ntb taky nedostal žádné cd.
Zdravím pokud jde o disk na opravu systemu ve win7 ovladaci panely-sytem a zabezpečení-zalohování a zabezpečení ...a vlevo máte možnost vytvořit disk pro opravu systemu a pokud jde o licenční štítek .Mnou zakoupený první Pc ho taky neměl ,,fešák "mi dal krabici se zakladní desku kde bylo vše i obal z original windows kde štítek byl ale neoptěžoval se z nalepení ) to že tam není snad ještě neznamena že soft je nelegal a naopak ...a jak zjistit licenci snad jen podle tohoto slunecnice.cz/...
Zdarec.Budete-li připojovat zařízení k internetu zjistíte brzy zda je Systém legální nebo ne.Microsoft má tento problém ošetřen.Co se týká vypálení na notebooku je RECOVERY disk a v něm jsou instalační soubory.Ty si vypalte na DVD.Mít instalačku ještě neznamená vlastnit nelegání systém.Tato skutková podstata vzniká až po naistalování a spuštění Windows.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.