Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

HP 4510s - problémy se zvukem, čtečkou a IDE

Od: honzis* odpovědí: 10 změna:

Zdravim. Mam novej notebook HP 4510s. Dostal jsem ho bez OS. Nainmstoloval XP SP3. Pred instalaci jsem disk Sata prepnul na IDE a nainstalovat to slo a beha. Ale po nainstalovani i vsech moznych ovladacu mi nejde zvuk (i kdyz hlasi, ze je OK), ctecka SD karet a kdyz v BIOSu prepnu disk zase na AHCI, tak pro bootovani nabehne logo windowsXP na par sekund a pak modra obrazovka na vterinu a restart. A to se muze opakovagt do nekonecna nez prepnu disk zase na IDE.

Jake ovladace mam nainstalovat na toto? Skoro uvazuji i o reklamaci. Diky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Vytuhnutí při přepnutí sata modu je uplne normalni, musel by jsi windows na to lepe pripravit, ja to nikdy nedelal, bud instaluji tak nebo tak, ale ve zkratce by jsi musel odinstalovat sata ovladace a pak to prepnout.

Pokud ti nejde zvuk a ctecka tak se nezlob, ale bude to asi ovladačema, nebo máš zeslabený zvuk a kartu tam dáváš nekompatibilní (SDHC) které to třeba nebere.

h20000.www2.hp.com/...

tam máš všechny ovladače, nezapomeň že i jeden druh notebooku může mít třeba v tomto případě 2 různé zvukovky a 3 ovladače

honzis*
hodnocení

Diky za odpoved, ale bohuzel nepomohla :(

Nejdou mi nainstalovat ovladace na sata. Ale asi nebude takovej problem, aby ntb bezel porad v IDE. Funguje to taky. I kdyz... stve me to. Pri instalaci ovladace na sata se mi na konci zobrazi, ze pocitac nema parametry na to, aby instalaci dokoncil. Pritom to je ovladac primo na tenhle ntb. Nechapu.

A zvuk... zeslabeni me taky napadlo. Tim to neni. A ovladacu na to je vic, vim. Kdyz mi nesel ten co tam jit mel, tak jsem zkusil i dalsi 2 a nic. Zvukovka je ingtegrovana v mainboardu, tak snad nejsou ty ovladace jeste nekde jinde.

Ale diky.

hauler

Ahoj, já ho mam taky a měl trápil jsem se s tim stejně jako ty. Až pak mi poradil známej. WinXP s SP3 nemají ovladač na SATA disk, proto ti to nejde nainstalovat v režimu SATA, ale jen v IDE. Jediná možnost, jak WinXP "naučit"na SATA disk je, že jim musíš dodat ovladač na rozhraní SATA. A to buď na disketě (po staru instalace stiskonout F6) a nebo ho přímo zakomponovat do instalace WinXP. Na to je program nlite, je na stahuj.cz. S tím jsem upravil instalačku windows a pak to šlo uplně v poho. Jo a ještě ten ovladač. Ten je tady:
downloadcenter.intel.com/...

hauler

Jo a u zvuku jsem jen přepnul zařízeni v ovl.panely-zvuky-zvuk. A ctecku karet jeste musim vyzkouset.

A sorry za ten prispevek, ja jsem zvyklej psat s diakritikou...

Hodne zdaru

hauler

Jeste koukni sem, ted jsem to nasel, zitra to vyzkousim :)

notebooky-forum.notebook./...

No a jak by jsi chtěl sata ovladače nainstalovat když řadič jede v compatible režimu a tedy nebude chtít ty sata ahci ovladače. Neřeš to.

Když napíšeš na co přesně chceš ovladače tak je tady třeba někdo najde

doplněno 08.11.09 22:37:

Teda takhle, pokud máš ten ntb který píšeš tak jsi 3 ovladače dostal. Projdi si tedy znovu označení

hauler

No sice nevim co mas na mysli, ale ja jsem si upravil instalacni cd xpcek a slo mi to uplne v poho. A v biosu jsem mel disk nastavenej hned od zacatku na ahci. A zadny ovladace jsem nedostal, jen linuxovy cd a to bylo vsechno.

Člověče na tebe jsem žádnou reakci nedával. Krom toho tady neni řeč o čisté instalaci s integrovanýma ovladačema ahci tak jak jsi to nejspíše nlitem měl ty!

honzis*
hodnocení

diky moc za rady. uz je to vyresene. Preinstaloval jsem to jeste 1x a ovladace jsem pouzil stejne jako rped tim, ale muselo to byt ve spravnem poradi... sice nechapu proc, ale uz to funguje

Záleží co jsi jak instaloval, u něčeho to pořadí nutné je :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]