Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak ochránit PC před viry?

Od: wladi* odpovědí: 5 změna:

Zdravím vás,mám nový PC,kde je z výroby nainstalovaný ochranný program proti virům NORTON.Nyní mi sděluje na monitoru,že jeho ochrana končí za 28 dní.Nabízí prodloužení ochrany na rok za 1.200kč,/sleva asi 200.-/Co o tom soudíte?Zdá mi to dost drahé ,každý rok platit takovou částku.Lze se bez Nortonu obejít?Díky za odpovědi.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

perda*
hodnocení

2x

Norton odinstaluj a stáhni si nějaký free antivir, např. Avast, AVG, MSE...

Záleží totiž hlavně na tom, kde se na internetu pohybuješ a co stahuješ, v případě brouzdání po rizikových stránkách a otevírání neznámých mailů Tě před viry & spol. neochrání nic.

hodnocení

1x

Já např. používám Avast, ten je zadarmo. Jak hodně je dobrý nevím, ale mám ho již tři roky a v pohodě.

vosikac*
hodnocení

1x

*jasne*jak již bylo řečeno...*palec*

Doporučuji avast,stáhni třeba zde: stahuj.centrum.cz/...

Opoj se od sítě a odinstaluj Nortona.Nainstaluj Avast a pokud půjde vše bez problémů,můžeš se zas připojit.Pak bych stáhl nějaký program na čištění registru,aby ses zbavil eventuelních zbytků Nortona.Osobně používám tento: stahuj.centrum.cz/... &g[oz]=3.3.0&g[up]=Free

sondaw*

Doporučuji odinstalaci pomocí nástroje od výrobce Norton Removal Tool nebo s Revo Uninstaller

Instrukce:

- stáhnout poslední aktualizace Nortona, protože předešlá může být poškozená a mohou být při odstranění programu potíže
- smazat dočasné soubory
- stáhnout a spustit Norton Removal Tool (stáhout verzi ke svému OS)
Stažení pro Windows Vista/XP/2000

ftp://ftp.symante/...>ftp.symantec.com/public/english_us_canada/removal_tools/Norton_Removal_Tool.exe

Upozornění: nástroj odstraní všechny součásti verzí Norton 2008/2007/2006/2005/2004/2003 a Norton 360
- po stažení uložit nástroj na plochu a dvojklikem na ikonu Norton Removal tool spustit. Během operace může být PC několikrát rstartován

tomh*
hodnocení

0x

Za sebe doporučím Aviru, mám jí již několik let na tuctech počítačích a bez problémů...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]