Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Excel a OpenOffice.org Calc, vložení datumu

Od: milancukrar® odpovědí: 6 změna:

Vážení a milí odborníci přes počítače. (bow) se Vám

Používám na svémdomácím počítači tabulkáč Excel. Velice se mi líbilo a hodně jsem využíval "rychlou klávesu" pro vložení dnešního datumu. Stiskl jsem klávesu Ctrl+ tlačítko pod Esc (páč nevím jak se jmenuje, ale je tam " ; °). Pak se mi vložil dnešní datum. Ale na tomto poči v práci musím používat OpenOffice.calc a zde to nefunguje. Kdopak mi, prosím, poradí? Nejde mi o vložení funkce =DNES() nebo =TODAY() .

Děkuji

PS. ted nevím, zdali to u Excelu nebylo Alt+ tlačítko pod Esc.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

perda*
hodnocení

2x

V OO Calcu to asi tak jednoduché nebude, našel jsem toto: www.gapo.cz/main.jsp

Třeba äle ještě někdo zkušenější s Calcem poradí něco jednoduššího. ;)

hodnocení

perda, to by bylo ono, ale to neumím. Přesto děkuji a budu čekat na další rady.

alf*

ale je to tam hezky popsané, to zvládnete.

Díky za tip, to že jde vložit takhle jednoduše datum jsem ani netušil. Bohužel to ani nepoužiji protože než budu potřebovat zase někdy vložit datum tak to zapomenu. Není taková finta na formátování čísel nejčastěji oddělovat tisíce a buď s nebo bez dvou des. míst? Tu bych v Ecelu užil asi tak 76x za den. Bohužel jsem se dopídil jen k řešení makrem které mi, mám tušení, rozhodilo jiné věci v celém excelu a tak jsem to musel dát pryč.

hodnocení

Kucíííí, dííky, vy jste tak hodný.*hej*

Funguje to. Ale přiznám se, že jsem požádal kolegu, on trochu těm trpajzlíkům co mám v tý bedýnce vedle monitoru rozumí. Něco jim řekl, chvilku si nadávali. Oznámil mě, že mám mačkat Ctrl + O.

A fakt to funguje. Díky, to mám radost.

alf*

a to funguje? Tak asi definované makro zvítězí nad defaultním nastavením Ctrl O (Ctrl očko) které je obvykle použito pro otevření souboru. Zajímavé.

hodnocení

alfe, nevím sice o čem píšete "nad defaultním nastavením Ctrl O (Ctrl očko) které je", ale mě to funguje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]