Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

PC nejde spustit

Od: dinero odpovědí: 12 změna:

Ahoj, mám problém s PC měl jsem vadný zdroj někdy nešel zapnout a včera už nešel zapnout vůbec tak jsem koupil nový správný zdroj správně zapojil a už nejde... vše naběhne větráky HDD ale myš klávesnice ani monitor nereagují... ve zdroji bych chybu nehledal protože jsem ho vlastně menil kvuli té samé chybě... je problém v základní desce? skoušel jsem spustit bez ramek bez HDD ale nic..

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

perda*
hodnocení

2x

Vadný zdroj mohl odpálit i nějakou další komponentu. Zapípá alespoň PC nějak? Bliknou ledky na klávesnici? Bez ramky PC nenajede. Může to být základní deskou, procesorem, ramkou... Chtělo by to otestovat s jinými komponenty.

doplněno 13.10.09 19:21:

Edit: To, že občas nešel PC zapnout vůbec nemuselo být zdrojem, jak víš, že byl vadný zrovna zdroj? Ještě to může být jen špatný kontakt, zkus vše vyndat z desky - ramky, procesor, karty - vše, ofoukat kontakty a znova zapojit.

slajs*
hodnocení

2x

Pokud je to mašina staršího data výroby, tak bych se bál že když se zdroj vydal tunelem věčnosti tak s sebou vzal na výlet i jinou komponentu...

Smrdí ten starý zdroj spáleninou? Pokud ano, pokuste se otestovat samostatné komponenty jestli jdou a jestli by se daly využít. Pokud nesmrdí, tak postupujte jak radil kolega :)

dinero
hodnocení

Zdroj byl vadný na 100% to vím otevřel jsem ho a skoušel nastartovat mimo pc ... zdroj to byl hodně starý ten PC už mám 6 let myslím že ta závada bude v základní desce..

dinero
a ne klavesnice nezablika pc nezapipa..
perda*

Tak bych si tipnul taky desku, ale bez odzkoušení Vám to nikdo na 100% neřekne.

Základní deska se zkouší špatně. Bude lepší, když jednotilvé komponenty otestuješ v jiném PC. Ještě se mrkni, jestli nejsou na desce nafouklé nebo prasklé kondenzátor

Jen takova poznamka. Roztoci se ventilator zdroje pokud je vytahnuty z PC? Zda se mi ze kdysi jsem to resil a zdroj musel byt pripojeny na desku aby se roztocil. Nebo se pletu?

perda*

Pokud máte ATX zdroj je nutný tento postup: www.grafika3d.ic./...

dinero
hodnocení

Nojo jenže neznám nikoho kdo by měl na processor socket 754 jako já a na jinym to myslim nepujde ne?... nejespíš mi nezbyde nic jinýho než koupit komplet novou jinou desku a všechny komponenty protože do týhle desky už i tak žádný novější nejdou...

slajs*

a co takhle zkusit bazar? Pokud Vám výkon vašeho PC postačuje tak nevidím důvod vrážet 10 tisíc do nových komponent :) Navíc pokud s sebou zdroj vzal opravdu jenom desku tak se dá sehnat za pár korunek :)

aukro.cz/...

sice zbývají do konce 4 minuty, ale pro váš socket je tam hodně velký výběr :)

dinero
hodnocení

pozdě :( ale díky... pokusím se sehnat na aukru komplet nový PC díky moc všem.

mira123*
hodnocení

0x

Dobrý den,

taky bych se pro jistotu podíval jestli máte dva napájecí konektory do desky. jeden více pinový a druhý 4 pinový. Myslel jsem že se vyrábý ATX zdroj s těmato dvouma konektorama vždycky, ale dostal se mi do ruky i ten kde je jen jeden napájecí konektor do desky a když jsem spustil PC a byl tam zapojen jen tento jeden konektor, tak to dělalo to, že se rozběhl zdroj, větráček na procesoru, ale monitor, myš, ani klávesnice nic nedělali.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]