Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nezobrazují se mi ikony na ploše

Od: jahoda315* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

poslední dobou se mi po zapnutí počítače sice na chvíli načte plocha i s ikonami, ale pak hned naskočí okno asScrProlog.exe (nebo tak nějak) a pak mi ikony zmizí z plochy. Mám sice zaškrtnutolu možnost "zobrazit ikony na ploše", ale to je těm ikonám zřejmě jedno:(.

Když to však kliknutím zruším (aby se jako ikony nezobrazovaly) a pak zaškrtnu znovu volbu "zobrazit ikony na ploše", tak se objeví. Jinak ne. Musím to dělat po každém spuštění notebooku. Jak tento problém odstranit? Mám operační systém Vista Home Premium. PC jsem projela antivirákem, ale nikde nic. Tak čím to je a jak to opravit? Díky za rady.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kasol*
hodnocení

1x

Microsoftu se Visty moc nepovedly. Je fakt, že občas se jim nějaký operační systém nezdaří. Nejhorší snad byl OS Win Milenia, což byl jakýs spojovací mezičlánek 98 a NT. Nakonec se jim z toho povedly Win XP, která mám dosud na obou svých PC a nedám na ně dopustit. Windows 7 jsem měl zkušebně puštěné a zdá se, že by mohly být dobré. Ale nepospíchejme na ně. Počkejme si na první servispack a odladění některých prvotních dětských neduhů. Teprve potom bude možná dobré si je hodit na mašinu na trvalo. Počkejme si na jaro a na první recenze na netu.

sondaw*
hodnocení

0x

Myslím, že pouhá kontrola antivirem bude málo. Stáhni si Spybot Destroy nebo Spyware Terminator

www.safer-network/...

www.spywaretermin/...

a MalwareBytes Antimalware

www.slunecnice.cz/...

U všech programů stáhni poslední aktualizace, restartuj PC do nouzového režimu a udělej hloubkové kontroly, stejně i antivirovou

hodnocení

0x

mam stejny operacni system jako vy a ikony se mi nekdy zobrazi a nekdy ne a presne jak pisete, volba "ikony na plose" je samozrejme zaskrtla a obnovoval jsem je taky tim zpusobem jako vy.

kdyz uz mne to fakt stvalo, tak jsem si je dal do hlavniho panelu (klik pravym dole na listu-vlastnosti-panely nastroju a zatrhnout Plocha). na plose jsem je zrusil, aby se nezobrazovaly, kdyz se jim nechce. a vysledek? ikony se schvalne zobrazuji porad i kdyz je tam uz nechci.

Dalsi vec je postranni panel, ktery jsem chtel zrusit, ale to se mi nepovedlo i kdyz jsem vyzkousel vsechno mozne, vzdycky po zapnuti pocitace tam byl znovu i kdyz byl zruseny (myslim, ze mi radila prave sondaw, ale bohuzel nic nepomohlo a nikdo mi to nedokaze zrusit), tak jsem se opet smiril s tim, ze panel bude zabirat misto na plose. doinstaloval jsem si akorat miniaplikaci e-mail a chtel jsem panel vyuzivat, kdyz uz ho tam mam. Ale ted se mi stava, ze se panel nekdy nezobrazi, nekdy jo, nekdy zase s prehazenymi aplikacemi, nekdy se nenactou maily a neni to tim, ze jsem tam pridal ten e-mail.

Vsechno se mi to stalo na novem notebooku, takze vir asi nikde nebude. Jinak Visty je to uplne nejhorsi od Microsoftu (cetl jsem clanek, kde je kritizuje i Microsoft). Premyslim o upgrade na Windows 7 za necelych 15eur (Co myslis sondaw, mam koupit ten upgrade nebo ne?)

sondaw*

Je trochu úsměvné, že se obracíš právě na mne, je zde spousta mnohem zkušenějších, než jsem já.

Ale dobře, předně, pokud máš takové problémy, které nejdou žádným způsobem napravit, osobně bych zkusila opravu z instalačního CD/DVD. V tom nejposlednějším případě reinstal.

Co se týká Win7, asi ti moc neporadím, čtu na fórech jeden dotaz za druhým, co všechno nejde nastavit, nefunguje... A vzhledem k tomu, že já mám to nejhorší, co se Microsoftu podařilo - Vistu Home Premium64bit, tak na sedmičky nespěchám. Až já na ně budu jednou přecházet, budou všechny mouchy vychytané*smich* Jsem se svou Vistou max spokojená, možná mám jen štěstí, ale prostě nemám problém, aspoň zatím. Přešla jsem na Vistu ze svých opravdu dobře vyladěných XP Pro a myslela si, jak těžko si budu zvykat a často s lítostí vzpomínat. Nestalo se, už bych neměnila.

Pokud máš s Vistou problém, počkej na final "7" a zkus to, dokud to nezkusíš, bude to jen akademická debata coby kdyby. A jen ti přeji stejné štěstí s win7, jako jsem měla já s Vistou

papene*

:)Jsi vytrénovaná mnou přes ikony.*smich*

diky, pockam az na finalni verzi W7. ja jsem jeste nikde nic proti W7 nenasel, vetsinou si je kazdy vychvaluje do nebe a na Vistu kazdy nadava. jenom v casopisu Computer special bylo napsane neco proti W7 a taky tam bylo to, ze Microfost Visty uz nedoporucuje (asi je to obchodni trik, aby pritahl vic klientu na W7).

sondaw*

Je to možné, já mám zkušenost jen z několika fór, na kterých působím a kam chodí právě ti s těmi problémy:)

alf*
hodnocení

0x
podle skoupých informací může být právě zakopaný pes v tom spořiči, doporučuje se jeho odinstalace a důkladné prohledání počítače. Na XP bych pustil combofix, zda je podobný nástroj i pro Visty nemám tušení.
To topta® : rozhodně bych šel do W7, 15 eur není moc.
Vsechno se mi to stalo na novem notebooku, takze vir asi nikde nebude. Ten ntb nikdy nebyl v žádné síti, žádné CD neschroupnul, žádná USB paměť, ext. HDD ...? Celkem málo stačí dnes k nákaze.

celp*
hodnocení

0x

Je celkem zajímavé číst vaše poznatky.Mám Home Premium na stolním PC i na notebooku a zatím všechno jede jak má(asi dva roky).Ovšem oba počítače jsou vyladěné sestavy od HP.Na čem to máte Vy?

alf*

nechal bych Visty v propadlišti dějin a raději se optal @jahoda zda již odinstalovala ten spořič a co to udělalo.

jahoda315*
hodnocení

Děkuji za všechny odpovědi. Jinak to okno asScrProlog.exe mi tam sice naskakuje pořád, ale to neva - ikony už jsou zase na svém místě. Ale dřív se mi tam to okno nezobrazovalo, žádný spořič jsem nanastavovala, ani jiný neinstalovala, tak nevím.
Ale teď ještě k těm ikonám. Mám notebook od Asusu F5GL a mám ho krátce, takže když jsem zkoušela různé klávesové zkratky apod., tak jsem si přepla jiné řízení spotřeby (nebo tak nějak:). Klávesami "Fn" + "mezerník" jsem to zase přepla na jiný a ikonky zase naskočily a už se nehnou z místa. :o)
Takže to nebylo ani počítačem, ani žádným virem, ale jen mojí chybou. Takže se omlouvám, že jsem obtěžovala, ale já předtím fakt nevěděla, čím to je. Ale kdyby někdo věděl, proč mi tam zničehonic? naskakuje to okno asScrProlog.exe, tak dejte vědět. Díky.
sondaw*

Co se týká toho vyskakujícího okna, myslím, že bude v PC nějaký šmejd, udělala bych kontrolu hijackthis a log poslala na kontrolu (s popisem problému)

Stáhni si hijackthis, neinstaluje se, jen ho spustíš a zadáš Do a system scan and save a log

www.hijackthis.cz/

Na tom odkazu máš instrukce, co s tím i odkaz na viry.cz. Program ti po kontrole vytvoří log (záznam), ten jen zkopíruješ a vložíš na viry.cz

Pokud to uděláš, napiš sem, jak to nakonec dopadlo

jahoda315*
hodnocení

Tak jsem vyzkoušela ten prográmek hijackthis, log poslala na kontrolu, ale naštěstí to žádné potvůrky v PC neobjevilo. :) Tak jsem ráda a na to vyskakující okno si začínám pomalu zvykat.:)) Ale i tak ho nejspíš odinstaluju.

alf*

na asusu radí odinstalovat

vip.asus.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]