Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde spustit Win 7, kod chyby 0x490

Od: jenyk® odpovědí: 4 změna:

Přátelé, kamarádi, wokenznalci. Nastal problém na mém notasu se kterým si nějak nevím rady. Dnes, při pokusu o běžné každodenní spuštění se wokna nespustila a nabídlo mi to po čase klasickou nabídku, bud opravit systém, nebo spustit normálně. Normální spuštění samozřejmě nefunguje a pokus o opravu skončí hláškou, že se systém nepodařilo obnovit. Pátral jsem na netu a nějak z toho nejsem moudrej. Zkoušel jsem systém obnovit ze zálohy na HDD a to taky bez úspěchu. Když jsem se tak tím vším probíral, zjistil jsem, že na disku C: nic není a přibyl disk E: kde jsou soubory z bývalého disku C:, Disk D: na kterém jsem měl data není přejmenovaný a soubory na něm jsou.

Prostě, systém nenaběhne, systémový oddíl C: je prázdný, datový systém D: je snad v pořádku a záhadně se objevil disk E: na kterém je vše, co bylo na původním C:

Selským rozumem vzato, kdyby se nějak podařilo přejmenovat E: na C:, třeba by to mohlo chodit, ale to asi neví ani velký Bill.

Uvidím zítra až se dostanu domů, kde mám ještě nějaký jiný zálohy, jestli se to podaří rozhýbat, nebo ne. Ale kdyby někdo věděl jak na to, byl bych mu za to neskonale vděčný. Předem díky za rady.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

0x

Stáhni si nějaké bootovací CD s Linuxem (třeba kubuntu.org/... ) a zkus soubory jednoduše zkopírovat z C: na E:. V tom Linuxu by měl být i správce disků, kdyby bylo třeba něco nastavit, dá se stáhnout i samostatně z gparted.sourceforge.net/...

mowla*

Kopírovat soubory URČITĚ NE! - Systémové soubory je třeba instalovat - jsou vzájemně provázané, nenabootuješ!

mowla*
hodnocení

0x

Nabootovat odjinud a pokusit se změnit přiřazená písmena oddílů jde (stačí nějaké LiveCD a partition manager)... Ale - jak ´to´ vzniklo? Co se dělo po posledním úspěšném bootu?

doplněno 07.12.12 02:27:

Resp. - tady je nějaký návod na opravu - windowsxpregistrycleaner./... , problém je, že asi nemáš instalační CD...

hodnocení

Odpoledne, až budu doma tak na to kouknu.
Samozřejmě, že instalační DVD nemám, neb je instalace na disku. A nefunguje ani Lenovácký systém obnovy One key recovery.
A jinak z mladýho vylezlo, že si na tom včera hrál nějaký internetový hry, pak to prej normálně vypnul, ovšem já jsem to už nezapnul.
Uvidím večer nebo zítra.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]