Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám takový dotázek. Zřídila jsem si internet - káblík ze střechy z antény mám natažený ke svému PC, k němu byl ale ještě "připíchnutý" adaptér AC/CD ADAPTER, který prý má být v zásuvce. Jen jsem se jich zapomněla zeptat, jestli opravdu pořád a pokud ano, tak proč?
Co kdybych to třeba na noc vytáhla ze zásuvky, co se stane? Navíc PC je notebook, tak bych ho občas potřebovala od netu odpojit a přenést si jinam (třeba kvůli pohodlenějšímu sledování filmů apod..
Díky za rady.
klidně ten adaptér,když nepotřebujete internet vytáhněte ze zásuvky.Napájí totiž wi-fi modem někde nahoře na půdě.Ten notebook můžete odpojit od kabelu aniž by se musel ten adaptér vypínat.
Většinou se moc nepočítá s jeho vypínáním, zjednodušeně řečeno napájí přístupovej bod u vás k poskytovateli internetu (bod mezi vaší anténou a počítačem popřípadě routerem). V zásadě ho vypínat můžete, ale pokud jde o úsporu tak to raději vypínejte jiné zařízení, toť muj názor
A jinak co se stane když to vytáhnete z elektriky? Přestane se zařízení napájet a nepujde internet a nedostane se na zařízení ani poskytovatel v rámci servisu/přenastavení atd. Nic víc nic míň
Mám ten samý system " kablík ze střechy " a adapter vypínám kdykoliv potřebuji. Dodnes se s tím nic nestalo (mám ho necelý rok) a mimochodem je to výrobek z Číny-a to byl důvod ten adapter vypínat. Jediná nevýhoda je, že po zastrčení adapteru do zásuvky nabíhá asi dvě minuty modem a pak je připraven k použití, takže ho spouštím když potřebuji raději s počítačem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.