Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak udělat Přístupový bod s WIFI kartou

Od: peesee* odpovědí: 7 změna:

Mám notebook, který má WIFI kartu Intel PRO/Wireless 3945 AGB. K notebooku mám připojený internet kabelem a potřebuju ho přes WiFi internet posílat na další notebooky přes wifi. Můžu s touto wifi kartou udělat "přístupový bod"? Jak?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Kup si raději wifi router.

Funkci AP zdá se tahle karta nemá

Navíc odpadne ten kabel k notebooku.

peesee*
hodnocení

Bohužel, router pořídit nemůžu. Ta WiFi karta neumí ani přístupový bod pro jedno zařízení? To by mi stačilo ...

Pokud se jedná o připojení jednoho zařízení, tak se dá použít i ad-hoc režim bez přístupového bodu. To by měly umět všechna wifi zařízení. Na rozhraní s internetem se pak zapne sdílení internetu. Pro více zařízení bych toto nedoporučil, protože k tomu, aby to fungovalo správně, musí "vidět" každé zařízení na ta ostatní.

ano ad-hoc režim a nasdílení připojení a nebo použít nějaké proxy (proxy+, winproxy atd).

peesee*
hodnocení

Ad hoc jsem ve Windows Vista zkoušel a dokonce jsem zvolil možnost "povolit přístup k internetu". Připojí se to, ale na web se to už neprokouše. Tím druhým zařízením je iPhone. Ale u všech ostatních Acces pointů se chytá dobře, u mého notebooku ne.

Protože tvuj notebook neni AP.

A co takhle přemostit připojení, je to přes pravé tlačítko hned když si otevřeš všechny síťová připojení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]