Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jde přeinstalovat linux na xp?

Od: pa* odpovědí: 13 změna:

Mam dotaz , nešel mi komp pořád se sekal jak nabíhal, nouzový režim taky nechtěl naskočit, tak mi kamoš přeinstaloval XP na Linux, a tím i smazal všechny moje složky a dokumenty co jsem měla v komu, jde to nějak obnovit? A jde přeinstalovat linux zpět na XP? Nejsem totiž snim spokojena, prosim o radu fakt už nevím co dal a ty soubory nutně potřebuju. Prosím piště na Lcinka@seznam.cz

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Přeinstalovat to jde ale ty soubory jsou nenávratně pryč.

pa*
hodnocení

Fakt je nedostanu nějak zpět není nějaký program?

Programy jsou, dokonce to dělají i profesionální firmy. Pokud ta data opravdu chceš, připrav si pár tisíc za obnovu dat s nejistým výsledkem.

petr123*

Nedostaneš. Změnou Windows na Linux se přepsal celý disk na jiný způsob ukládání dat a tím se všechny stará data nenávratně ztratila.

Kamarádovi pěkně poděkuj, pokud se dělá nějaká taková přeinstalace tak jsem pokládal za samozřejmé že se nejdřív zeptám uživatele jestli tam nemá nějaká osobní data která chce zazálohovat, protože jinak o ně přijde.

xxbmxxx

cawte pls nick xx_bmx_xx alebo tu plosim pomoste mui mam linux a newem si to preinstalovat na windows skusal som to us seliako aj cez wine aj cez cedegu aj to tab del alebvo ecs pri zapinani ja to newem pls pomostemi surne to potrebujemmmm

A co začít psát normálně?

Přes wine? Ty chceš v emulátoru přeinstalovat počítač? Tak to ti nepůjde. Začal bych odstraněním oddílů linuxu, nejlépe nabootování instalačního cd linuxu, pak instalaci ukončit a nabootovat instalaci windows a tam vytvořit oddíly a naistalovat windows

hodnocení

1x
Říkáš že ti vinxp přehodil na distro linuxu, to značí na 100% formátování disku, to znamená na 98,9= ztrátu dat, kamarád je očividně odborník a tys byla pokusnej králík..jo lidi, zálohovat, zálohovat, zálohovat..
pa*
hodnocení

Tak děkuju ted jsem v haji :(

pepyk93*
hodnocení

0x

Pokud ta data opravdu moc potřebuješ,můžeš zkusit toto : zachrana-dat.cz/... nebo lamaexpert.cz/... a zkus se zeptat,zda ta data vůbec půjdou zachránit *nevi*.A počítej s tím,že to stejně s největší pravděpodobností nevyjde.A kdyby to náhodou vyšlo,připrav si minimálně 3000,-Kč.A ten tvůj kamarád je opravdu chytrák.I já bych alespoň 3x zálohoval,než bych se do něčeho takového vůbec pustil (a to je co říct *smich*).

hodnocení

0x
petr123*

ty free programy jsou maximálně na úrovni undelete (obnovení omylem smazaného souboru) nebo lehce poškozený filesystém, na přeformátovaný disk nestačí. Kromě toho jsou všechny ty stránky spíš jen MFA než skutečné weby :(

webhope*
hodnocení

0x

Lidi, nebuďte blázni a nedávejte svůj počitač do rukou lidem, co se tváří jak odborníci. Tady vydíte výsledek. Člověk co se nenamáhá zálohovat uživatelská data, to je fakt břídil. Linux je dobrý, ale musí se na něm umět. Všechno trvá než se člověk naučí. Já jsem si nainstaloval na počítač Linux a Windows zároveň a výhoda je v tom, že z linuxu mohu pohodlně kdykoliv zazálohovat celý systém (záloha trvá to asi 40 minut) a pokud se něco pokazí tak to prostě jen obnovím (obnovení dat je o hodně rychlejší). Za největší amatéry považuji lidi co mají buď jen jeden disk, takže nemají kam zálohovat nebo mají jeden disk a nemají ho rozdělený na oddíly (tzn. PC vypadá jak kdyby jste měli několik disků). Autora článku moc lituji, je to opravdu hrozné, když se vám tohle stane, takže příště jděte k firmě, která vám bude RUČIT za provedené úkony a ptejte se na zálohy! Raději si připlatit pár stovek nebo tisíc než pak přijít o data nebo platit za obnovování ztracenžých dat.

Ty data v tom Linuxu ještě mohou být dohledatelné (čitelné), pokud disk byl dostatečně velký*. Jde o to, že při instalaci Linuxu pokud já vím, neprobíhá kompletní formát disku, data na něm zůstanou, jenže nejsou vidět a pak záleží jak velký ten linux je, protože jakýkoliv zápis dat pak znamená, že se přepisujou ty vaše staré "smazané" data. A to pak už obnovit nelze.

Pozn. * - jedna věc je však data najít a načíst, druhá věc je rozkodovat je a zjistit o jaká data jde. A to by mohl zvládnout jenom profíci s dobrými a drahými programy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]