Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mám wifi router asus WL530gV2 a připojení UPC 10 MBit.
Pokud volám skpypem přes notebook nebo mobil přes wifi napojené na výše uvedený router, tak hlasové spojení je trhané.
Slyšel jsem, že lze nastavit prioritu portů, aby firewall tyto porty při kontrole paketů vyřizoval přednostně.
Může mi někdo pomoci? případné současné nastavení routeru dodám
díky. Vasek
Nenašel jsem že by tenhle router podporoval QOS. Pokud máte podezření že to nestíhá přes firewal na routeru tak ho vypněte a nebo napojde pc pro test přímo do modemu od kabelovky. Otáznou je zda to neni linkou, papírově psaných 10Mbit je sice pěkný ale kde je realita? Kde je upload? A kde je odezva? Zkuste test třeba na www.lupa.cz
no a taky netrhá se hovor náhodou když je více lidí na netu a máte i vy spuštěno mnoho stránek?
meril jsem rychlost na www.rychlost.cz:
z toho usuzuji, ze by pripojeni melo byt dostatecne. zkusil jsem take hledat qos a bezvysledne. take jsem zkusil pripojit notebook primo k modemu poskytovatele a vyzkouset skype hovor (nic jsem nestahoval a nikdo jiny nemohl byt pripojen). je fakt, ze kvalita hovoru byla lepsi a i protistrana s tim souhlasila. takze to ukazuje na problem routeru. Jeste me napadlo, zda to neni rychlosti notebooku (dual core Intel SU9400 1.4 Ghz, 4GB ram na windows vista), take by problem mohl byt ve skype programu (verze 4.0.0.227).
Take jsem volal pres program x-lite pres SIP ucet na pevnou linku a kvalita hovoru byla bezproblemova.
Shrnu-li to, zda se byt problemem router. jenez, ja takove pokryti potrebuji, stejne jako volat pres skype...co s tim?
dekuju za odpoved.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.